Oszd meg a bejegyzést másokkal Add a Twitter-hez Add a Facebook-hoz Add a Startlaphoz Add az iWiW-hez Add a Google Reader-hez Add az RSS olvasódhoz
A A A A A

Biológiai életkorunk meghatározása

Számolja ki, mennyi idős is valójában!

Furcsa a kérdés, tudom, de nem bolondság! Ugyanis az életkorunk és a biológiai fiatalságunk/öregségünk két különböző dolog! Derítse ki hát, mennyi idős is valójában!

A következő módszerek testünk és szellemünk állapotát térképezik fel. Szánjon rá pár percet, és végezze el a következő feladatokat!

Sajnos legtöbbünket sokkal jobban érdekel külső megjelenésünk, mint az egészségünk. Nem véletlenül használunk annyi fiatalító krémet, pakolást! Azonban a bőr ezek ellenére sem hazudik, elárulja valódi, biológiai életkorunkat!

Csípje össze kézfején a bőrét, majd engedje el! Mérje meg, mennyi idő alatt simul ki teljesen! Ha alig egy másodperc kell ehhez, akkor ön húszéves, ha egy-két másodperc az eredmény, akkor harmincas, ha három-négy másodperc, akkor negyvenes, öt másodperc felett ötvenes, tíz felett pedig hatvanas éveiben jár a bőre! Ha majdnem egy teljes perc szükséges a kisimuláshoz, Ön valószínűleg már a nyolcadik ikszet tapossa.

Talán nem is kell mondani, hogy a bőr nem mindig mutat úgy, ahogy életkorunkhoz képest kellene. Szerencsések azok, akiknek fiatalabb, de lássuk be, az öregebb bőr látványát "könnyebb elérni". Például túlzott napozással és szoláriumozással.

Szellemi frissességünket is felmérhetjük, ha megpróbálunk száztól hetesével visszafelé számolni. Ha húsz másodpercen belül sikerül eljutni a nulla közelébe, akkor agyunk nincs még negyvenéves. Ha ennél kicsit több kell a számok felsorolásához, akkor negyven és hatvan év között vagyunk.

Ugyancsak frissességünket vizsgálhatjuk azzal, ha kipróbáljuk: egy perc alatt hány egy halmazba tartozó dolgot tudunk felsorolni. A feladat lehet emlősállatok, zöldségfélék, autómárkák, italfajták, fővárosok stb. sorolása. Ha legalább tizenötig eljutunk, minden rendben. Ha nem, kezdjük el tornáztatni agyunkat!

Álljon bal lábára csípőre tett kézzel, jobb lábát hajlítsa hátra! Csukja be szemét! Vajon hány másodpercig tud így állni? Próbálja meg háromszor, a legjobb eredménnyel kezdjen el számolni!

És gondolkozzon el, mennyire él egészséges életet, ha harminc másodpercnél kevesebb ideig bírta! Maximum akkor jó eredmény ez, ha Ön valójában már elmúlt hatvanéves! Ha nem, sportoljon, mozogjon többet, így a koordinációs készsége is javulni fog, higgye el!

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése