Máj-és epehólyag tisztító kúra

Tudta-e, hogy:

- a felnőttek 90%-ának a májában találhatóak kövek (legalább 3 kis kő), de 99%-uk nem is tud a létezésükről,
- egyes embereknek akár 3000 kő is lehet a májában és ugyanennyi az epehólyagjában,
- a 14 és 18 év közötti gyermekek 15-30%-ának található kő a májában (legalább 3 kis kő),
- a 35 évnél idősebb emberek 95%-ának van kő a májában és az epehólyagjában, de közülük nagyon kevésnek vannak tüneteik?


A gyomorral ellentétben a máj ritkán jelzi közvetlenül, ha nehézségei vannak, vagy a figyelmünket igényli. Közvetetten jelez azonban, ha működése zavarokba ütközik. Bőrirritáció, gyenge látás, emésztési problémák, vastagbél problémák, rendszertelen menstruáció, visszatérő fejfájás, súlygyarapodás, fáradékonyság, légzési nehézségek, memória- és koncentrációs zavarok, ízületi bántalmak vagy súlyosabb betegségek: szívbetegségek, rák, cukorbetegség, Alzheimer kór, csak hogy egy párat említsünk, nem fordulna elő, ha a máj optimálisan működne.

A máj megtisztítása az epekövektől drámaian javítja az emésztést, ami egészségünk alapját képezi. Akár a már kialakult allergiák megszűnésére is számíthatunk minden egyes tisztítás alkalmával. Eltünteti továbbá a váll-, felkar- és hátfájdalmat is. Több energiánk lesz és általános közérzetünk nagymértékben javul.

A máj feladata az epe termelése. A máj tele van vezetékekkel, melyek az epét egy nagy epevezetékhez szállítják. Ide csatlakozik az epehólyag is, amely egy nagy tárolóként funkcionál.

Sok ember, köztük gyermekek esetében az epevezetékeket epekövek zárják el. Néhányan allergiáktól szenvednek, míg mások tünetmentesen élik életüket. Az epehólyag röntgennel történő vizsgálatakor semmi sem mutatható ki. Általában ezek a kövek nem az epehólyagban vannak, továbbá kicsik és még nem kövesedtek, így a röntgenképen nem láthatóak. Több, mint fél tucat variációja létezik a köveknek, legtöbbjük belsejében koleszterin kristály található. Lehetnek feketék, pirosak, fehérek, zöldek vagy világosbarna színűek. A zöldek színét az epe adja. Alkalmanként több kő egy nagyobbá áll össze.



Amint a kövek mérete nő és száma gyarapodik, egyre nagyobb nyomást gyakorolnak a májra, ezáltal a máj egyre kevesebb epét termel. Képzeljünk el egy apró kövekkel teli kerti locsolócsövet: egyre kevesebb víz tud átjutni a csövön, így annak az esélye is egyre csökken, hogy a víznyomás kilökje a köveket a csőből. Az epekövek jelenlétével egyre kevesebb koleszterin hagyja el a szervezetet, a koleszterinszint emelkedik.

A kúra leírása
Hozzávalók:
- egy fedeles edény
- 1 nagyobb vagy két kisebb friss grapefruit, vagy rostos gyümölcslé
- 1,5 dl hidegen sajtolt extra szűz olívaolaj
- 4 evőkanál (100g) keserűsó (magnézium-szulfát)
- 8 dl víz
Lehetőség szerint olyan napokat válasszunk a kúrára, amikor zavartalanul pihenhetünk. A második napra semmilyen programot ne szervezzünk. Mivel a szervezetet elég nagy folyadékveszteség éri, nagyon meleg nyári napokra se időzítsük a kúrát. Már a 2. pohár után erős hasmenésre számítsunk.

1. nap
Csak olyan gyógyszereket vegyünk be, melyek szedése elkerülhetetlen. Még vitaminokat se vegyünk be, sem másmilyen táplálékkiegészítőt. Reggelire és ebédre könnyű, zsírmentes ételeket együnk, kerüljük továbbá a fehérjefogyasztást. Ehetünk gyümölcsöket, gyümölcslevet, kenyeret mézzel (de nem vajjal vagy tejjel), héjában sült krumplit vagy egyéb zöldségeket. Ez lehetővé teszi, hogy az epe nagyobb nyomást fejtsen ki a májban. A nagyobb nyomás több kő eltávolítását eredményezi.

14:00 óra
Délután 2 óra után ne együnk és ne igyunk. Ha nem tartjuk be ezt a szabályt, később igen rosszul érezhetjük magunkat. Készítsük el a keserűsó oldatot: 8 dl vízben keverjünk el 4 evőkanál keserűsót. A keveréket osszuk el négyfelé és tegyük hűtőbe.

18:00 óra
Igyuk meg az első adag keserűsó keveréket. Nevéhez illően elég keserű, aki nem bírja az ízét, esetleg igyon egy-két korty vizet, vagy öblítse ki a száját. A kellemetlen íz egyébként pár percen belül elmúlik magától is. Ha az olajat és a grapefruitot eddig a hűtőben tároltuk, vegyük ki, hogy legyen ideje megmelegedni.

20:00 óra
Igyuk meg a második adag keserűsó keveréket. Végezzük el az esti teendőinket, készüljünk lassan lefekvéshez. Az időzítés kritikus, ne térjünk el 10 percnél többel.

21:45 óra
Öntsünk 1,5 dl olívaolajat a fedeles edényünkbe (ez lehet egy egyszerű befőttesüveg is). Facsarjuk a grapefruitot az edényünkbe vagy öntsünk hozzá rostos gyümölcslét, így körülbelül 2,5-3 dl folyadékot kell, hogy kapjunk. A rostos lé kb. 2 dl legyen. Zárjuk le az edényt és erősen rázzuk addig, amíg vízszerű folyadékot nem kapunk. Látogassuk meg a toalettet, még ha késünk is a tíz órai italunkkal. Ne késsünk 15 percnél többet.

22:00 óra
Igyuk meg az imént mixelt italunkat, méghozzá állva. Igyuk meg az egész mennyiséget 5 percen belül (a legjobb nagy levegőt venni és egyszerre meginni az egészet). Azonnal feküdjünk le. Ne takarítsuk ki a konyhát, ne rakjuk el a hozzávalókat. Feküdjünk a hátunkra, fejünk alatt egy magas párnával. Próbáljunk mozdulatlanul maradni legalább 20 percig. Ha mindent jól csináltunk, érezhetjük, ahogy a kövek vándorolnak bennünk. Próbáljunk meg minél hamarabb elaludni. Akinek alvási nehézségei vannak, szigorúan természetes alapanyagú altatót vehet be (ezt a 10 órai ital első kortyaival lehet bevenni). (Az amerikai irodalom egy "ORNITHINE" nevű gyógyszert javasol.)

2. nap
Amint felkelünk, megihatjuk harmadik adag keserűsó keverékünket, majd visszafekhetünk pihenni. Ne igyuk meg a harmadik adagot 6:00 óra előtt.
2 órával később
Igyuk meg az utolsó adag keserűsó keveréket. Ismét visszafekhetünk pihenni.
2 órával később
Igyunk gyümölcslevet vagy ásványvizet. Fél órával később gyümölcsöt, majd további egy óra elteltével egyéb ételt is fogyaszthatunk, de ajánlatos kímélő ételekkel kezdeni. Estére teljesen jól kell, hogy érezzük magunkat.
Hogyan sikerült a tisztítókúra?

A salakanyaggal együtt kövek is távoznak. Számíthatunk különböző színű (fehér, sárga, fekete vagy zöld) és méretű (borsó nagyságú és kisebb) kövekre. A tisztítást két hetes időközönként lehet elvégezni. Sose végezzünk tisztítást, ha nem vagyunk egészségesek.

Bizonyítékként 2 db kép, amit e kúra alapján csináltak meg, és műteni is akarták őket:






Mi a rizikója ennek a kúrának? Gyakorlatilag semmi:

Dr. Clark 500 esetet kísért figyelemmel, 70-80 évesekkel köztük.

( The cure for all advanced cancers - gyógyulás súlyos rákbetegségekből www.drclark.net.)

Senki sem került kórházba, sőt a fájdalom ill. hányinger is jelentéktelennek bizonyult.

Ellenben a kúra után egy-két nappal levertség vehet rajtunk erőt – pl. mert a bevezető parazita pusztító és a vesetisztító kúra nem volt komolyan véve.

299 megjegyzés:

  1. Mi megcsináltuk ezt a kúrát. Nagyon keserű volt, de ha betartjátok azt, hogy nem esztek, nem lesz semmi bajotok. Tényleg ott volt az a sok kő, pedig mi csak 23 évesek vagyunk. Utána sokkal jobb lett az emésztésünk, nem puffadtunk fel, és ebéd után nem ragadt le a szemünk, tehát könnyebbé vált az emésztés amiatt, hogy nem terhelődik a máj. Mi sem hittük el először, hogy működhet, de a bizonyíték ott volt...

    VálaszTörlés
  2. Egy napot rá kell szánni, és nem menni sehova. :D

    VálaszTörlés
  3. Nekem, olyan gondom lenne, hogy nagyon oda kell figyelnem, hogy mit eszem, mert begörcsölök az epeköveim miatt. Érdeklődni szeretnék, hogy fájdalommal jár-e ez a kúra. Nagyon szeretném, ha megúsznám műtét nélkül, ezért szeretném kipróbálni, de kicsit félek is..... kérlek írjatok valami biztatót!
    köszönöm!

    VálaszTörlés
    Válaszok
    1. Én próbáltam ezt az eljárást és majd belehaltam. Rettenetes görcseim voltak, pedig nincs is epekövem, csak krónikus epehólyag gyulladásom.

      Törlés
    2. Nekem egy 2cm-es nem meszes (májtáji röntgen) követ diagnosztizáltak az epémben hasi ultrahanggal. Borzasztó görcseim voltak 10-24órán át tartó borda alsó részén mindkét oldalon és a vesém is görcsölt, se enni, se inni nem tudtam, f*stam és hánytam.
      Megcsináltam a kúrát a lent leírt módon Kata név alatt február elsejénél találod a bejegyzésemet és semmi görcsöm nem volt.
      A tágítás miatt az előtte való héten néha volt olyan enyhe fájdalmam, mint mikor szúr a szíved, de ez az epénél, de szinte elhanyagolható.
      A kúrát nagyon betartva végeztem el és egy kis fejfájáson kívűl kutya bajom sem volt, az is valószínűleg a keserűsó okozta folyadékkiesés miatt, amit képtelen voltam olyan sebességben pótolni.

      Törlés
    3. Sziasztok;
      segitsetek mar legyszives a hugomnak kivettek az epejet Ö is megcsinalhatja ezt a kut´rat azert?
      köszi

      Törlés
  4. Sok embernek ajánlottam már ezt, olyannak is, akit műteni akartak. Becsületesen megcsinálta eddig kétszer, és mind a két alkalommal sok kő kijött neki, azóta nincs baja, és ultrahanggal is megnézette. Eltűnt. Mondta, hogy a 2. alkalommal több kő kijött neki, akkor érezte igazán a változást.
    Sokan kérdezték már, hogy nem záródik-e el az epevezeték? A keserűsó miatt kimegy minden salak és kitágítja a vezetékeket, az olívaolaj pedig szétmállasztja a köveket, tehát nem egy darabban fog kijönni, hanem sok apró darabban.
    Fontos, hogy ne egyen semmit ez idő alatt. Pontosan be kell tartani, és még annyit hozzátennék, hogy a 2. oldat után már számíthat hasmenésre.
    Hosszú távon pedig nem ártana, ha máriatövis olajat használna, és néha olívaolajat inna. Várom a tapasztalatát, ide leírhatja.

    VálaszTörlés
    Válaszok
    1. Szia azt szeretnem kerdezni hogy akkor is mukodik ha mar nagyon nagy a ko.Nekem van egy 3 cm es egy 2cm de lehet hogy meg tobb apro is.Azt mondtak hogy csak mutettel lehet eltavolitani.Mert ha megindulnak a kovek el is zarhatjak az epevezeteket.SZoval nem tudom mi tevo legyek mert tul dragaba kerul a mutet es eltavolitjak az epeholyagot is vele.Kulfoldon elek es min.2 hetet ra kell szanjak ha haza megyek a mutetre.Van meg 2 vese muetetem nem szeretnek tobbet.Irj ha tudsz megfelelo megoldast nem szeretnek begorcsolni es utana sietni a surgossegre mert itt meg lehet halni olyan az orvosi ellatas.Nagyon lassu.Koszonom hogy elolvastad es ha tudsz vmit kerlek ertesits.Koszi

      Megadom az email cimemet is benekatalin@gmail.com

      Koszi szep napot nektek:)

      Törlés
    2. Szia azt szeretnem kerdezni hogy akkor is mukodik ha mar nagyon nagy a ko.Nekem van egy 3 cm es egy 2cm de lehet hogy meg tobb apro is.Azt mondtak hogy csak mutettel lehet eltavolitani.Mert ha megindulnak a kovek el is zarhatjak az epevezeteket.SZoval nem tudom mi tevo legyek mert tul dragaba kerul a mutet es eltavolitjak az epeholyagot is vele.Kulfoldon elek es min.2 hetet ra kell szanjak ha haza megyek a mutetre.Van meg 2 vese muetetem nem szeretnek tobbet.Irj ha tudsz megfelelo megoldast nem szeretnek begorcsolni es utana sietni a surgossegre mert itt meg lehet halni olyan az orvosi ellatas.Nagyon lassu.Koszonom hogy elolvastad es ha tudsz vmit kerlek ertesits.Koszi

      Megadom az email cimemet is benekatalin@gmail.com

      Koszi szep napot nektek:)

      Törlés
  5. Nagyon hálás vagyok és köszönöm szépen a sok bátorítást és a jó tanácsokat, az epetisztító kúrával kapcsolatban. A múlt hét végén (szombat-vasárnap) belevágtam, igaz, hogy félve de megérte, mert 66 db kukorica, borsószem nagyságú, kb. egy másfél cm-es, és rengeteg apró kő távozott belőlem. Nagyon meglepődtem, mivel fogalmam sem volt hogy ennyi kő lehetett a szervezetemben. Valóban nem görcsöltem be és nem fájt, de viszont nagyon legyengített, annyira hogy hétfőn nem is tudtam menni dolgozni.Teljesen megkönnyebbültem a panaszaim megszűntek, az emésztésem is jelentősen javult, de viszont tegnap 15:00 -kor 5perces közepesen erős görcsöm volt. Mi lehet az oka? Azóta a hasam jobb oldalán feszítő érzésem van. Egy hétre rá nem tudtam bevállalni a következő kúrát, a jövő hétvégét is kihagyom a húsvét miatt, de utána hétvégén újból megpróbálom. Talán addigra elfelejtem a keserűsó ízét. :-) Az ultrahangra április 16-ára kaptam időpontot, remélem nem lesznek addigra köveim.
    Még egyszer köszönöm!

    VálaszTörlés
    Válaszok
    1. A görcsöt az okozhatta, hogy a tisztítás hatására, az eddig feljebb levő kövek lejjebb vagy az epébe tudtak végre csúszni a máj epevezetékeiből, amíg nem szabadulsz meg az összes kövedtől, addig előfordulhatnak görcseid. Ez kb. 2-3 hét maximum egy hónapos kihagyásokkal 6-8 alkalom. Amíg két tisztításnál egymás után nem jön kő, addig lehetnek görcsök. Sajnos az értenden is változtatni kell, nem kell epediétát tartani, de tartózkodni kell a cukor, a liszt, a naprafogóolaj, tejtermékek bevitelétől, túlzott húsfogyasztástól, mert ezektől újra és újra köveid lehetnek.

      Törlés
  6. En is megprobaltam ezt a tisztitokurat mar tobbszor is, de sajnos nekem nem segitett. 2db 2 cm-es koveim vannak es ekkora kovek mar nem tudnak kiurulni. Igy ha valaki abban remenykedik, hogy ekkora kovektol csak ilyen egyszeruen meg lehet szabadulni, az nagyon teved!
    En mar 1 eve keresem a megoldast ra, de semmi nem segit. Az orvos nem ir fel Ursofalkot ra en meg nem megyek mutetre. Akkor most mit lehet csinalni? Mas es biztos megoldast tanacsoljon mindenki.

    VálaszTörlés
    Válaszok
    1. andreas moritz könyva a csodálatos máj és epehólyagtisztítás,olvasd el ha teheted.Ez a kúra 6 nap előkészítést igényel mégpedig legalább napi egy liter100%- osalmalé fogyasztsával felpuhul a kövek összessége. Olyan lessz mint a gyurma.Ha a 2 centis kó teljes egészében nem puhulna fel az 1 centi külső része biztosan, amit az oliva olaj és agrapefruit szétmálaszt.Ha nem olvastad a kőnyvet akkor olvasd el mert nagyon jól írja le,érthetően.


      Törlés
    2. Nekem egy db. 2cm-es követ fedeztek fel az ultrahangon, ennek ellenére egy csomó borsónyi zöld és jó pár 1-2cm-es követ tisztítottam ki magamból már egy májkúra után, a nagyok szinte szétmállottak, annyira könnyűvé tette a szerkezetüket, a kúra előtt fogyasztott 6 napi 1liter 100%-os almalé. A keserűsó pedig kitágítja és elernyeszti az epevezetéket, így nekem semmilyen fájdalommal nem járt, sőt nem is éreztem, hogy kövek távoznak belőlem, történetem 2014. február elsejénél van lejjebb.

      Törlés
  7. túl nagy kő esetén mód van ultrahangos epekő és vesekő zúzásra is. bővebben itt:
    www.uvek.hu

    VálaszTörlés
    Válaszok
    1. Sajnos ennek nagyon sok veszélye van, legfőképp a belső vérzés:(
      De ha a műtét és a kőzúzás között kell választani, én mindenképpen a kőzúzás mellett tenném le a voksomat.

      Törlés
  8. Egyszer megcsináltam. Tapasztlatom, hogy sokkal könnyebben megy a tisztítás, ha az első nap délelőtttjén sok vizet iszunk, vagy dinnyét eszünk, nem javaslom a sok szénhidrátot sem. Én nem ittam eleget és ezért szenvedtem a szomjúságtól.
    Rengeteg apró, homokszerű, fehér valamik távoztak, azóta jobb az emésztésem.
    Mindenkinek ajánlom, két hét múlva ismét TISZTITOK!!!

    VálaszTörlés
  9. Én is megcsináltam.
    A második napon a hasmenésáradat során mindannyiszor sárga lében egy csomó borsószem nagyságú és formájú darab ürült, ezek egyik része sárga, másik fele meg méregzöld színű volt,
    de egyik sem kő, hanem keményre összeállt székletdarab.
    Szerintem ezek egyszerűen csak a grapefruit és az olívaolaj végtermékei az adott hashajtós körülmények között, nem ?

    VálaszTörlés
    Válaszok
    1. Én már két hete epediétán voltam, krumplipürét, föttrépát, rízst, piritóst ettem, a kúra előtt, a kúra előtti két napban meg már szinte semmit, csak egy piritóst és két falat zabkását. Végeztem két beöntést előtte, aztán a hashajtó hatására (keserűsó, már minden távozott a beleimből) Na akkor jöttek a szörnyű bűzt árasztó pici zöld és fehéres-sárga színű hatalmas kövek, plusz a grapefruitnak a húsidarabkái is távoztak nekem külön.
      Nincs az a kémiai reakció, ami az oliva olajból és a garpefruit levéből, ilyen tömör, sűrű és elviselhetetlen (hulla) szagú cuccot lenne képes legyártani.
      Pláne a fehéressárga lehetetlen.

      Törlés
  10. Üdvözlöm! Nekem 50 db vagy még annál is több apró kövem van. 3mm-es a legnagyobb. Van egy 5 hónapos kisfiam, aki még szopizik. Szoptatás mellett is meg lehet csinálni ezt a kúrát? Várom válaszát. Köszönettel: Tóthné

    VálaszTörlés
  11. Nézzék, én nem vagyok orvos :)
    Én csak ajánlottam az ismerősöknek ezt a kúrát, mivel én is megcsináltam már többször és jó volt. Senkinek nem volt baja tőle, mindenkinek kijöttek a kövek. Pár műtét el is lett kerülve általa. Nagy kövek esetén nem tudom, m annyira nem tágul ki az epe vezeték szerintem, h egy 2 cm-es kő kijöjjön. Viszont az tény, hogy az olajnak köszönhetően feloldódnak a kövek. Ha valakit műteni akartak, az már elég nagy probléma lehet. Mivel nem találkoztam még elzáródásos panasszal, így mindenkinek ajánlom azóta is, és csak pozitív dolgokat hallok vissza a keserűsó és olívaolaj ízét kivéve, mert az pocsék :)
    Várom a tapasztalatokat. Ha küldenek képeket (karpatiferenc@gmail.com), akkor név nélkül kitenném őket, ezzel is segíteni tudjuk azokat, akik nem mernek bele vágni. Köszönöm és várom a fejleményeket.

    VálaszTörlés
    Válaszok
    1. Nekem 2cm-es kő is kiürült, a kúra után.
      Mindenki saját felelősségre, vágjon bele, de nekem sikerült.

      Törlés
  12. Én is megcsináltam már kétszer. Nekem ugyan nem volt kövem, de rengeteg méreganyag távozott a májamból. Nem tudom, leírni, mert gyomorforgató látvány, de egy biztos, NAGYON HATÉKONY! A barátném már 6-7 alkalommal csinálta végig, epekő miatt, és már a második után nem voltak epegörcsei, viszont neki sok kis kő távolodott el. Ezt nem hinni kell, hanem végig csinálni, és megtapasztalni a jó közérzetet, ami utána van. Jó tisztítás mindenkinek !!! :)

    VálaszTörlés
  13. A szoptatáshoz nem hinném hogy köze van a májtisztításnak, DE ORVOSSAL LEGYEN ELŐTTE BESZÉLVE, mert ajánlották páran.

    Ennek végül is csak annyi a haszna, hogy megszabadulunk azoktól a kövektől, amik felhalmozódtak bennünk és ezzel nehézséget okoznak a szervezetnek. Azért jobb utána az emésztés és a közérzet, mert a szervezetnek sokkal könnyebbé válik az emésztés, nem kerül annyi energiába.

    Ez a kúra egy gyors kőeltávolítás, nem pedig hosszan tartó méregtelenítés, ami ugye a hozzáértők tudják, hogy elég kellemetlen tud lenni néhány napig. Ez csupán egy nap.

    Mindenesetre orvost meg kell kérdezni. Az én álláspontom viszont az, hogy inkább ez, mint a szike. És egy terhes anya tud 1-2 napig tápszert adni a kicsinek, ha viszont műteni kell a kövek miatt, akkor seb, gyógyulás, lábadozás, stb. Jobban igénybe veszi a szervezetet, mint 1 napos kúra... Szerintem

    VálaszTörlés
  14. A módszert én is kipróbáltam. Nem mondom, hogy minden zökkenőmentesen történt, mivel nekem már a második adag keserűsó beindította a dolgot. Éjszaka rosszul lettem és elájultam, pedig mint a szent írást, úgy követtem az utasításokat. Reggel aztán végül is távozni látszottak kövek, de az utolsó két adag keserűsót már képtelen voltam meginni.

    VálaszTörlés
  15. Én is megcsináltam a kúrát, de nem mondhatnám, hogy minden zökkenőmentesen történt. Nekem már a második adag keserűsó után megindult a dolog. Ezek után éjszaka rosszul lettem és elájultam, pedig mint a szent írást, úgy követtem az utasításokat. A hasam viszont cseppet sem fájt, szóval nem tudom mi történhetett. Aztán végül is reggel úgy tűnt, hogy távozott belőlem ez-az, szóval remélem, nem volt teljesen hasztalan.

    VálaszTörlés
  16. Nekem 1 db 2cm-es epekövem van. Megcsinálnám a tisztítókúrát, de attól félek, hogy ez a nagy kő olyan görcsöket produkál, hogy mehetek azonnali műtétre. Ezt pedig szeretném elkerülni. Van-e valakinek tapasztalata a lökéshullámmal történő kőtörésről?
    Köszi. Betty

    VálaszTörlés
    Válaszok
    1. Én nem mertem bevállalni, se a műtétet, se a lökéshullámot, mert mindkettőnek megvannak a veszélyei, én megcsináltam a tisztítókúrát és nekem kijött több 1cm-es és egy két centis kő is, szinte szétmorzsolható.
      De a kúra előtt ne fogyassz egy hétig fehérjét, húst, tejet stb. És 6napig 1l 100%-os almalé is kell, aminek erjedésének következtében tágul és morzsolódik vagy felpuhul a kő. Én nagyon szigorúan betartottam, igaz még csak egyszer csináltam.
      Mindenki a keserűsóra és az oliva olajos grapefruit lére panaszkodik, de nekem a legrosszabb a popsilukam volt, amít csípett a sok f*sás és az, hogy nekem a kúra utáni másnap is még jöttek ki kövek. Aki teheti péntek este kezdje, el, hogy vasárnap még tudjon lábadozni.

      Törlés
  17. A máriatövismag olajat ajánlják a lassú epe és májtisztításra.

    VálaszTörlés
    Válaszok
    1. Énis a máriatövismagot használom májtisztításra. Recept: Egy adag máriatövismag / én egy evőkanálnyit tettem bele,mert nem volt írva mennyi kell/,2 szár zellerlevél,1 marék saláta,kis kelkáposzta, petrezselyem 1-1 marék,1 citrom. én ezeket egy kis vízzel összeturmixoltam és naponta iszok kb.1/2-1 dl-t.

      Törlés
  18. További tapasztalatok ezen az oldalon vannak:
    http://antalvali.com/masutt_olvastuk/majtisztitas

    VálaszTörlés
  19. Ha fogamzásgátlót szedek, igaz épp a 7 napos szünetnél tartok, befolyásolja-e a tisztítókúra a hatását? "számtalan 5 mm-es" követ találtak nálam, de mvel sak 23 éves vagyok, a műtétet szeretném mindenképpen elkerülni...

    VálaszTörlés
  20. Ez egy elég gyors (max 2 napos) kúra. Végül is egy takarítás az egész. A hormonrendszerre nem hinném, hogy hatással lenne, mert nincs köze hozzá, és nem is találtam soha erről szóló tapasztalatokat, így szerintem mindenképpen csináld meg, már csak a kövek miatt is. Ha pedig a fogamzásgátlás miatt aggódsz, akkor addig védekezz másképpen, így nyugodt leszel.

    VálaszTörlés
  21. Barátnőm kb. 2 hónapja csinálta meg a takarítást, és most volt egy ultrahangos vizsgálaton, ahol kiderült, hogy azon kivételesen ritka emberek közé tartozik, akiknek nincs semmi epeköve, és az epevezeték is tiszta. :)
    Az előtte lévő Úr nem volt ilyen "szerencsés"

    VálaszTörlés
  22. Olaj, olaj, olaj! Hidegen sajtolt, első osztályú, extra szűz olajat igyatok, szinte azonnal hat. Frissen facsart citrom levét meg olivaolajat kell rendszeresen fogyasztani, mindkettő oldja a koleszterint. Csodát tesz. Szent-györgyi Albert naponta 2-3000 mg aszkorbinsavat (C-vitamint) fogyasztott naponta, és 93 éves korában még hátraszaltót ugrott a jachtjáról a tengerbe. Kávézást, dohányzást abbahagyni, olivaolajat nagykanállal enni, brutális c-vitamin adagot nyomni. Hála Istennek az olivaolajért!

    VálaszTörlés
  23. Én szívesen megcsinálnám, mivel cukros vagyok és a májamnak nagyon jót tenne, de nem tudom kivitelezni hogy fél napig ne egyek semmit.Mit gondolsz hogy lenne ez orvosolható?

    VálaszTörlés
  24. Nem tudom cukorbetegségnél hogyan használható. Nem tudok ilyen tapasztalatról eddig. A lényeg az lenne, hogy szilárd dolgot ne egyél kúra közben, viszont ha folyadék formájában "táplálkozol" a kúra alatt, akkor nem tudom, hogy a keserű sóval mennyire barátkozik össze az, amit iszol. Lehet, hogy érdemesebb lenne az számodra, ha olívát innál citromlével, ahogy Erdei Tamás írta feljebb. Biztos, hogy nem lesz olyan gyors, mint amit leírtam, de a lényeg, hogy kőmentes legyél hosszú távon... Várjuk a tapasztalatod!!

    VálaszTörlés
  25. Én csak annyit tennék hozzá, hogy azért senki ne csinálja egyedül. Én nagyon rosszul voltam a végén, ha nincs ott a férjem, nem tudom mi lett volna. Gyenge lettem, nem birtam vonszolni se magam. Utána jó volt, de most 3-4 évvel később ugyanez a problémám, de nem merem még egyszer megcsinálni, a rosszullét miatt.

    VálaszTörlés
  26. Nekem pl. ilyen problémám egyszer sem volt, igaz én figyeltem arra, hogy ne olyankor csináljam, amikor le voltam gyengülve, mert olyankor nem szabad. Ez egy gyors tisztító kúra. Vannak lassabbak is, amik nem ilyen drasztikusak.
    Nekem ez jobban megfelel, mert gyors, de valaki pl. nem bírja a keserűsót, így Ő eleve nem tudja megcsinálni rendesen ezt a kúrát.
    Más megoldások is lehetnek köves dolgokra pl. a kőtörő fű, máriatövismag olaj, olíva-citrom párosítás... tehát lehet válogatni, viszont ha kevés a folyadék bevitel, akkor gyorsabban kialakulnak a kövek... :S

    VálaszTörlés
  27. Végigcsináltam a kúrát, pontról pontra úgy ahogy le van írva!
    Megdöbbenve tapasztaltam hogy milyen rengeteg eleiben sárga majd zöld színű illetve még kezdeti stádiumban lévő kő jött ki belőlem!
    Eddig egyszer csináltam végig de a látottak alapján újra megcsinálom!
    Kérdésem az lenne hogy bőrproblémákkal (ekcéma) folyamatos "vakarózás" illetve nyáron parlagfű allergiától szenvedek!
    Várható e hogy pozitív hatással lesz ez a kúra ezekre a betegségeimre?
    Jelenleg az első májtisztító kúra után nem csillapodtak a bőrproblémáim!
    Köszönöm előre is!

    VálaszTörlés
  28. Régebben sok mindent olvastam ezzel kapcsolatban. Elvileg, mivel az immunrendszer is jobban tud működni a tisztítás miatt (nem terhelődik le a szervezet), ezért kevesebb probléma alakul ki, és a meglévők sokszor elmúlnak vagy csillapodnak. Várható javulás, de erre garanciát senki nem tud adni. B.nőm-nél javult pl. az allergia is...
    Az ekcéma lehet egyébként attól is, hogy nem jó tusfürdőt vagy sampont vagy vmi ilyesmit használ. Szerintem menjen be egy bio boltba, és kérjen vmi természetes fürdőszobai tisztálkodószert. Az ekcéma nem magától alakul ki, hanem valaminek a hatására...

    VálaszTörlés
  29. Néhány saját tapasztalaton alapuló javaslat azok számára, akik nem éreznek jelentős javulást a tisztítókúrától, és úgy érzik, kövektől szenvednek vagy nem megfelelő az epeműködésük.

    1. gyógyszertári készítmények:
    rowachol, menthachol, cholagol
    2. teák: csipkebogyó, citromfű, csalán, menta, veronikafű, kamilla, epehajtó teakeverék
    3. zöldségek: fekete retek, cékla, karalábé, petrezselyem gyökér, répa, zeller (nyersen)
    4. gyümölcslevek: 100%-os grapefruit, paradicsomlé, ananászlé, narancslé, frissen facsart citrom leve

    Érdemes omega3-at és jó minőségű, extra szűz olivaolajat rendszeresen fogyasztani, általában csökkenteni a koleszterin szintet.

    (Az étkezés utáni kellemetlen felpuffadást gyorsan lehet kezelni szénsavas gyömbérrel vagy zero kólával.)

    VálaszTörlés
    Válaszok
    1. Nagyon köszönöm a sok jó tanácsot!!! További jó egészséget kívánok Önnek is!! Üdvözlettel: Balogh Gabriella

      Törlés
  30. Én nemrég találtam rá az oldalra, kb. 6 hónapja vannak epekőgondjaim, 3-4db 3-5mm-es köveim vannak (UH) 2010.Januárra írtak elő műtétre. A kövek 3-4 alkalommal okoztak kissebb görcsöt, egyszer produkált olyat amitől a párom a sürgősségi osztályara vitt be, ott vizsgáltak ki.
    Ma kezdem a tisztítókúrát, nagyon bízok benne az előttem írtak alapján. A tapasztalatokat holnap este (ha tudom) leírom.

    VálaszTörlés
  31. Sziasztok !
    Hát a kövek kijöttek, 16db, azóta teljesen jól érzem magam, semmilyen panaszom nincs, sőt az eddigiek is (hátfájás,vakarózás) megszüntek.
    A kúráról:
    Az első keserűsó után 3x a második után 3x voltam wc-n, viszont az olaj+grapefruit lé után ezt mintha elvágták volna, jól aludtam, reggel 6 után a 3. keserű só után megindult a roham, rengeteg gumi és gyurmaszerű anyag mellett jött ki a 1 16 kemény, meszesedett só.
    Május 5.-én megyek hasi ultraíhangra hogy megerősítsem a hitem.
    Köszönöm a kúra leírójának ezt a módszert, és csak ajánlani tudom mindenkinek.
    Üdvözlet mindenkinek.

    VálaszTörlés
  32. Kedves Micky!
    Várom a bejegyzésedet az ultrahang után. Engem most műtöttek volna, de megfáztam, így elmaradt a műtét. Kipróbálnám ezt a kúrát, hátha nem kellene műteni. Nekem egy 12 mm-es kövem van, vajon ez is kijön??
    Ha valakinek volt ekkora vagy nagyobb köve és a kúrával el tudta távolítani, írjon.Köszönöm,G

    VálaszTörlés
  33. Teljesen tanácstalan vagyok és a tanácsát kérném annak aki hozzám hasonló helyzetben van.Nekem 2 éve találtak egy 15 mm-es követ amit műttetni nem akarok de itt a környékünkön nincs lehetőség másra.A mostani hasi UH szerint a 15 mm-es kő megvan de mellett még lett több kisebb is.Gyulladás vagy bármi egyéb probléma nincs,az viszont elképzelhető,hogy ez okozza az állandósult jobb váll fájdalmamat.Vajon egy ekkora kő még kijöhet az epecsatornán anélkül,hogy beszorulna és azonnali műtétre lenne szükségem??????

    VálaszTörlés
  34. Én az itt leírtak alapján kezdtem e a kúrát, mivel azt mondták a kórházban 10-13db 3-5mm-es kövem van, gyulladás nélkül. Ahogy leírtam, a kövek kijöttek, és a hasi uh. megerősítette ezt !!!!
    Nem kell műtétre mennem, pedig a főorvos azt mondta mikor a sürgősségire kerütem súlyos görcsökkel hogy a megoldás csak a műtét.

    Rászántam vagy 3 napot erre a témára, fórumokon és telefonon is beszéltem belgyógyászokkal. Az előző írásnál Kárpáti Úr ad egy linket a lökéshulámos kőtörésről, ha nekem 10-12mm-es köveim lettek volna, erre mentem vona először, ez is TB támogatott, viszont itt azt mondják nem garantálják hogy pár év múlva nem újul ki.
    Csakhogy ők ezt a kúrát nem ismerik, vagy nem akarják eismerni, a lökéshullám után én simán megcsinálnám ezt a kúrát.
    Üdvözlet mindenkinek.

    VálaszTörlés
  35. Az ultrahangos epekőzúzást az UVEK Kft végzi az országban egyedül Budapesten.A kezelést a TB támogatja-ergo ingyenes- jelentkezni az előzetes konzultációra a 061 432 7506-os számon lehet Dr. Bodnár főorvos úrnál.Ezek friss információs és a jelenlegi 2011.05.31-i helyzetet tükrözik.Körbeérdeklődtem mindent és mindenkit és ez lett a végeredmény,szeretnék megspórolni pár felesleges kört másnak így gondoltam megosztom ezt az információt itt.

    VálaszTörlés
  36. Kedves Erdei Tamás!

    ugye Te sem gondoltad komolyan (ha igen, akkor az roppant szomorú), hogy a test méregtelenítési folyamatában bármilyen kóla típusú, hulladékból, szemétből, meg kemikáliából álló italt kellene bárkinek is innia?!? azért én úgy tudom, hogy már létezik (bár én azt sem tartom túl jónak, mert oldja a kalciumot) szénsavmentes ásványvíz is. ha tévednék, kérlek, javíts ki :-)

    VálaszTörlés
  37. Nekem magas koleszterin szintem van. Így akadtam erre a kúrára. Ma vagyok a második napon. Csomó zöld golyó jött ki. Ezek állítólag elzárják a járatokat a májban és ez is oka lehet a magas koleszterinnek. Mivel semmi gondom nem volt a kúra alatt valoszinüleg majd megismétlem. Van valakinek tapasztalata arról, hogy így csökken a koleszterin szint?

    VálaszTörlés
  38. Sikerült beszélnem Bodnár doktor Úrral.Mivel említettem neki,hogy nem Budapesti vagyok ezért az első lépésként azt mondta,hogy kérjek a háziorvosomtól egy beutalót májtáji röntgen vizsgálatra ami kimutatja,hogy van-e mész a kőben van nincs.Ennek függvénye az Ultrahangos zúzás.

    VálaszTörlés
  39. Elkészült a rtg. mész árnyék és mész intezitású kő vetület nem látható a felvételen.Kedden azaz 07.12.-én voltam fent egyeztetésen ezzel kapcsolatban Bodnár doktor úrnál.Usofalkot írt fel és kért egy csomó friss leletet amiket 07.25-re vinnem kell és 28-án megyek kőzúzásra.A fejleményekről beszámolok a későbbiekben!

    VálaszTörlés
  40. Üdv Mindenkinek!
    Az imént vittem be a feleségem a helyi SBO-ra epegörcs panasszal..
    1 hónappal ezelőtt már voltak görcsei mert az epevezetékbe belekerült egy kő..
    Egy ERCP vizsgálatot hajtottak végre és kivették a problémát okozó követ.
    A mostani vizsgálatok kideritették ( ismét ) hogy sok borsónyi epekő van ami okozza a görcseit.
    Nekem szimpatikus ez a kúra és hiszem hogy javulna az állapota..
    Az alábbi kérdéseim lennének:
    -Az ERCP vizsgálat után lehet alkalmazni a kúrát?
    -Ha a hasnyálmirigy gyulladásban van lehet alkalmazni a kúrát?
    -A belekből kiürülnek e teljesen a kihajtott kövek?
    -A kiürülő epekövek nem e tömitik el a fő hasnyálmirigy vezetéket?
    Nem vagyok orvos csak féltem Őt..
    Igaz Ő ápolónő és szkeptikus az ilyen gyógymódokkal szemben, ezért ha tudnak segítsenek a válaszaikkal hogy megtudjam győzni a kúra helyességéről..
    Az idő szorit ha nem sikerül meggyőznöm akkor kiveszik az epéjét kövekkel mindenestől..
    Én remélem hogy van más megoldás..
    Várom válaszaikat, kommentjeiket!
    Előre is Köszönöm.
    Üdv: B

    VálaszTörlés
  41. Üdv! Pont az imént értem haza Budapestről a konzultációról ami a csütörtöki epekőzúzást megelőzi.Ahogy Bodnár doktor úr nemrég elmondta az epekő eltávozásához az elsődleges szempont az,hogy az epehólyag megfelelően működjön.Az ERCP esetén hasonlóan a gyomor tükrözéshez egy szondát juttatnak le és vagy a gyomron vagy a máj megfúrásán keresztül a szondához csatlakoztatott eszközzel vagy célzottan,helyileg elzúzzák a követ vagy adott esetben eltávolítják azt.Epekőzúzás vagy gyógyszeres oldás illetve ezen tisztító kúra esetén a kő morzsalék az egyébként jól működő epehólyag segítségével a patkóbélen keresztül kiürül.Kérdéses,hogy az epehólyag működése jó-e?? Hasnyálmirigy gyulladás esetén azért én ezt nem javasolnám.

    VálaszTörlés
  42. Sziasztok! Végigolvastam az összes hozzászólást. Majdnem ugyanezt a kúrát ajánlották nekem is, ezért kerestem rá .... nekem csak egyetlen gondom volt eddig, a keserűsó mennyiségére vonatkozóan....a tasakon is csak 10-15 ml só vehető be, és sokan akikkel eddig erről beszéltem, mindenki el volt ájulva, hogy ekkorra mennyiséget kell meginni...de látom, hogy akik megcsinálták és leírták a tapasztalataikat, senki sem írt arról, hogy ez problémát okozott volna neki! :-) Megcsinálom én is és jelentkezem! Szép napot mindenkinek! Adrienn

    VálaszTörlés
  43. Magnézium pótlására persze hogy nem kell ekkora mennyiség. Itt viszont más a cél :)

    VálaszTörlés
  44. Akinek nagyobb méretű a köve mindenkit csak biztatni tudok ne hagyja magát eltántorítani nem kellően képzett orvosa által.Az ultrahangos epekőzúzást közel 20 éve végzik és több mint 20 ezer személyt kezeltek ezzel a módszerrel.Nálam az első kezelés után 1 héttel az ultrahang vizsgálat 3 mm-es kő csökkenést mutatott ki.A műtétet csak végszükség esetén javasolnám mert ahogy a főorvos úr is mondta attól még ha valakinek eltávolítják az epehólyagját a kövekkel együtt később keletkezhet az epevezetékben vagy a májban kő és az sokkal veszélyesebb.

    VálaszTörlés
  45. Üdvözlök minenkit!
    NEkem Uh mutatta ki, hogy vannak köveim, nem is kevés, min. 15 db és kb 10 mm-esek. Azonnali műtétet javasoltak, amibe nem mentem bele. Használok kőtörőfüvet, lenmagolajat, csalánmagolajat. 2x csináltam meg ezt a kúrát, kemény kő nem ürült, csak gyurmaszerű, kisebb-nagyobb, és nagyon sok. Az első kúra után még látszottak a kövek az UH-on. A jobb bordaív alatti szúró fájdalom azonban nem múlt el. Milyen időközönként lehet ezzel a módszerrel próbálkozni? Vajon minden típusú követ old az oliva? Hasi rtg nem mutatta ki a köveket. Sok sikert mindenkinek! Ani

    VálaszTörlés
  46. Én is olvastam, végigcsináltam a kúrát. Egy amerikai természetgyógyásznő könyvében azt írja, hogy a megelőző 5 napban annyi 100%-os almalevet igyunk amennyit csak bírunk. Esetleg ezzel is hozzásegítjük a szervezetet a gyógyuláshoz. Üdvözlettei: Judit

    VálaszTörlés
  47. Én most csináltam meg a kúrát.Ma reggel ürült belőlem csomó zöld méregzöld pici golyó, de nem kő volt mert az ujjammal szét tudtam málasztani az a kérdésem ez is kő csak az olivaolaj felodotta?

    VálaszTörlés
  48. Sziasztok. Kérdésem az lenne, hogy hogyan fogjátok ki a köveket? Elég gusztustalan dolognak tűnik, de a cél szentesíti az eszközt. 3 hónapos kislányom mellett nem szeretnék műtétet, de ettől is félek, mi van ha annyira legyengít, hogy nem fogok tudni szoptatni? A tápszert nem eszi meg. Vagy annyira nem vészes? Sok apró kövem van ami görcsöket okoz, elég sokszor és fájdalmasak.

    VálaszTörlés
  49. Sziasztok. Nekem egyenlőre még nem mutattak ki követ, de rossz a májfunkcióm (gammaGT, GOT GPT) pedig már több mint egy hónapja candida diétán vagyok, csak vizet és gyógyteákat iszom, de ez mégsem javult. Kérdésem, hogy tudja e valaki, hogy lehet e ezt a tisztító kúrát a diéta mellett csinálni? Sajnos utána sem ehetek többet. Máriatövismag olajat szedem már több mint egy hónapja, de a májfunkcióm csak rosszabb lett :(

    VálaszTörlés
  50. Kedves Creative!
    Hogy áll a kőzúzással? Várnám a válaszát, mert érdekelnének a további tapasztalatai. Nekem 2 db 10-12 mm-es kövem van, vagy ha kisebb is van, akkor a nagyok árnyékában elbújt. Szeretném kisebbre zsugoríttatni őket én is, hogy a tisztítókúrával utána végleg megszabadulhassak tőlük. Üdv. Andrea

    VálaszTörlés
  51. Sziasztok!
    Nekem fél centis köveim vannak, nekem is laporoszkópos műtétet javasoltak.De mindenképp kipróbálnám ezt a kúrát, és nem tudom, h ekkora méretnél is lehetne -e zúzatni, és hogy az ilyen méretű kő is kiürülhet-e a kúra során.
    Nagyon jó lenne, mert nem szívesen műttetem meg magam 25 évesen.
    Köszönöm a tanácsokat előre is.
    üdv

    VálaszTörlés
  52. Érdemes kipróbálni mindenkinek. Nem hallottam még olyanról, h valakinek komoly problémája lett volna ettől a kúrától, hiába hogy mondják, h rizikós. A képeknél látszik, hogy az első kövek, amik kijöttek a hölgynél, azok vannak fél centisek is, úgyhogy én csak ajánlani tudom.

    VálaszTörlés
  53. Sziasztok!
    Nekem nincsenek kövekkel kapcsolatos panaszaim, azt sem tudom vannak-e...
    Én éppen a haspuffadésról olvastam és így jutottam erre az oldalra.
    Ha jól olvastam volt aki írta neki is volt és megszünt. Másnak is van ilyen tapasztalata?
    Kérlek segítsetek!
    Köszönöm!

    VálaszTörlés
  54. Én nem puffadok fel utána semmilyen kajától, és nem is leszek fáradt annyira kajálás után. Érdemes kipróbálni... Én sem hittem, hogy 22 évesen van epekövem, pedig volt egy csomó. Akkor próbáltam ki először próba képpen :)

    VálaszTörlés
  55. Olvasgatom itt a tisztítókúrát és sokan írják, hogy nagyon megviselte őket netán még ájulás is volt.
    A két napos kúra előtt kell tartani egy öt napos előkészítőt. Ezen idő alatt a tej és hú minden formáját kerülni kell szigorúan és legalább napi 1 liter zöldség-gyümölcs lét meginni. Zöldségek: répa (zöldje is), gyökér + zöldje cékla, zeller + zöldje. Gyümölcsnél alma és grapefruit. A kúra után, a negyedik keserűsó adag után de az első ivás evés előtt célszerű 1 mokkás kanál grapefruitmag olajat bevenni.

    VálaszTörlés
  56. Sziasztok!
    A haspuffadással kapcsolatban szólnék hozzá, nekem úgy derültek ki az epeköveim, hogy egy vastagbél tisztítás után, szép lapos hassal büszkélkedtem, aztán, egyszer csak evés után elkezdtem felpuffadni, volt, hogy levegőt is alig kaptam. Az orvos el akart küldeni gyomortükrözésre, de előbb elküldött ultrahangos vizsgálatra. Ott egyből kiderült, hogy epekövem van. Tükrözésre már nem mentem, mert megvan a ludas. Mivel nagyok a köveim, a kúrát még nem merem megcsinálni, de már voltam májtáji röntgenen, ahol kimutatták, hogy nem meszesek a köveim, tehát lehet őket zúzni, oldani. Ez lesz a köv. lépés.
    RaidX írásához hozzászólva, egyetértek, valóban fontos, hogy előtte tisztítsuk a vesét és a beleket. Azért érzik magukat sokan rosszul, mert ezt a lépést kihagyják, a felszabaduló méreganyagok pedig leterhelik nagyon a vesét, nem tudja semlegesíteni mindet, az a szervezetben marad. Üdv. Andi

    VálaszTörlés
  57. Sziasztok.

    Hát nekem tegnap este diagnosztizáltak uh-n egy 12 mm-es epekövet, amit 3 órás görcs előzött meg.
    Légyszíves írjátok meg véleményeteket, hogy a műtétet elkerülhessem. Köszönettel:Péter

    VálaszTörlés
  58. Kedves Péter!
    Mint az előző hozzászólásomból láthattad, nekem is "nagy" köveim vannak,2 db 10 és 12 mm-es méretű. Ha visszalapozol Creative hozzászólásánál is olvashatod, de újra leírom én is, Dr. Bodnár András főorvos elérhetősége(Bajcsy-Zsilinszky Kórház Bp. X. Maglódi út 89-91.) tel: 1/432-7506. Ha van már UH leleted, készíttess egy natív hasi röntgen felvételt jobb oldalról, ahol azt kérje a beutaló orvos, hogy állapítsák meg van-e meszesedés az epehólyag tájékon. Az a jó, ha nem látnak semmit a röntgenen. Utána hívd fel a főorvos urat, és egyeztess vele, mikor beszélhetnétek személyesen. Tegnap voltam nála én is, kaptam Ursofalkot, dec. 19-én és 22-én kell mennem a kezelésre, pontosabban 22-én lesz a kezelés, 19-én nem tudom mit intéznek még, az biztos, akkor mondja el miről is szól a zúzás. A tisztítókúrával én nem mertem kísérletezni, mert pont ez méret, ami be is szorulhat az epevezetékbe, ha elindul. A műtét meg ugye nem hiányzik. Azt olvastam egy belgyógyász doktornő írásában is, hogy biztonsággal 8 mm-es méretig lehet kísérletezni a tisztítással, az még átmegy a vezetéken. Egy amerikai oldalon pedig azt írták, az epevezeték 3-10 mm között tud tágulni. De persze ez a te döntésed, tisztítókúrát próbálsz ki, vagy előbb egy kicsit karcsúsíttatod a köved, hogy utána biztonsággal, végleg kipucolhasd. A zúzás TB támogatott. Üdv. Andi

    VálaszTörlés
  59. Én 18 éves vagyok. Megállapítottak nálam egy 9 mm-es követ,ami nem túl nagy,de már egy éve szenvedek tőle. Nem rég derült ki hogy a kő okozza a rosszulléteket. Azt mondták fiatal vagyok a műtéthez,de csak ez a módszer lehetséges. Végül már annyira rosszul voltam hogy egy orvos elvállalta a műtétet,ami december 8-án volt. Tegnap kivették a varratokat is,már jól vagyok. A máriatövis mag olaj tényleg hasznos. Üdv Liza

    VálaszTörlés
  60. Én is szeretném megcsinálni a kúrát,de kb.2éve voltam uh-n és követ nem,de egy 6mm-es polipot diagnosztizáltak.Már napok óta fáj az epém,főleg,ha valami olyat eszek.Holnaputánra tervezem az akciót,de félek mi lesz,ha netán nagy méretű köveim vannak!?

    VálaszTörlés
  61. Szeretném kérdezni, hogy a kúrától valakinek volt-e újabb epegörcse ? Szeretném megcsinálni ...
    Ha volt görcs, a kúra alatt beszedett-e valamilyen görcsoldót ? Előre is köszönöm a válaszokat ....üdv : Éva ( Én 3 db 2 és fél -3 cm.-es kővel " indultam " februárban, ebből 2-t kiirtottam 3 doboz kőtörőfű beszedésével... nyáron már mindent ehettem, vagy talán mégsem, mert októberben sürgősségi lett belőle. Ott azt látták hogy már csak egy kövem van ami nagyobb és sok apró.........

    VálaszTörlés
  62. A kőtörő fűről én is hallottam, és állítólag vesekőre is jó. Ha túl nagy kőről van szó, az így se úgyse tud kijönni (amíg szét nem mállik) a méretéből adódóan, az aprók viszont igen. Nem biztos, hogy egy kúra kihajt minden követ. Először érdemes 2x megcsinálni 1 hónap alatt. Én így csináltam, és a második alkalommal is rengeteg kő kijött, talán pont azért, mert a nagyok szétmálltak...
    Riogatás van sok ember részéről, hogy elzáródott az epekő, de volt már valakinek elzáródása ettől a kúrától, mert én még nem hallottam ilyen tapasztalatról?????

    VálaszTörlés
  63. Sziasztok! A kőtörőfű nemcsak állítólag jó vesekőre is, hanem erről rendes orvosi szakcikkek vannak fent, internetes orvosi lapokból. Sajnos epekővel készült kutatást nem olvastam, viszont mindenféle májjal kapcsolatos is van, pl. Hepatitis-el kapcsolatosak, mennyit javult a betegek állapota az alkalmazott kőtörőfűvel. Én is beszedtem 3 doboz kőtörőfüvet, de nekem még megvannak a köveim. Jövő héten megyek UH-ra újra, egy zúzás után, hogy mekkorák lettek. Zúzás óta azért érzem, hogy van epehólyagom, meg köveim, de nem erős görcsökkel, viszont bízom benne, mindez azért, mert beindultak a folyamatok, és morzsálódnak a köveim. Üdv. mindenkinek! Andi

    VálaszTörlés
  64. Sziasztok! Megvolt az UH, mindkét kövem 2 mm-el kisebb. Persze ez lehet, hogy az Ursofalknak köszönhető. Remélem a tendencia a jövő hónapban is folytatódik, és akkor már meg merem csinálni a tisztítókúrát, hogy végleg megszabaduljak tőlük. :))) Üdv. Andi

    VálaszTörlés
  65. Többen kérdezték visszamenőleg,hogy mi lett a zúzások végeredménye!? sajnos azt kell mondjam nekem nem jött be.4 alkalommal voltam és bár az első alkalom után 3 mm-es csökkenésről számoltam be-ami nagyon fellelkesített- a negyedik alkalom után ugyanakkorának mutatkozott a kő-ez teljesen elvette a kedvemet a további kezelésektől-.Esetemben az epekövesség elképesztő tüneteket produkált.Éjjelente heves izzadás,rosszul lét érzés és pulzus emelkedés tört rám ilyenkor a pulzusom felment 130+150 -re,többször azt éreztem,gondoltam szívrohamom van.Volt olyan is,hogy hajnalban vagy késő éjszaka megmagyarázhatatlan éhség érzet jött rám,remegett a belső részem a szívem szorított,remegett ez evés után 2-3 percen belül elmúlt,így aztán volt,hogy éjjel 2-3 órakor voltam kénytelen felkelni enni.Először savra gondoltam-ami valóban megnövekedett- de a savlekötők nem hoztak eredményt,közben szív ultrahang,24 órás Holter vizsgálat volt ami szerint a szívem teljesen egészséges és nem az okozza a problémát.Mivel már másra nem tudtam gondolni ezért az epére gondoltam ami a háziorvosom szerint kizárt.Elkezdtem inni epekő oldó,epe kiürítő saját magam által kikísérletezett teakeveréket ez maximálisan bejött,elmúltak az éjszakai rosszullétek,minden szebb lett,végre végig aludtam az éjszakát,nem éreztem sem epefájdalmat sem felfúvódást sem semmit.Ekkor egyértelmű lett a számomra,hogy bármit mond is az orvos és a szakirodalom ezt tuti,hogy az epekövem okozza.Logikailag levezettem,hogy valószinűleg ha valami nem esik jól vagy épp "éhes az epém" akkor megduzzad megemeli rekeszizmot ami elkezdni szorítani a szívet ami aztán ilyen tüneteket produkál.Beszéltem a helyi kórház sebész főorvosával,elmondtam mi a problémám,időpontot kértem a műtétre ami a múlt hétfőn meg is volt.Azóta gondom egy szál se,elmaradtak rosszul létek mint ha soha nem is lettek volna.Kövem összesen mint kiderült 2 nagyobb volt egy 15 mm-es és egy 10 mm-es ezért amikor azt hitték kisebb lett a kő a zúzás után akkor a kisebbet látták mert a másik másképp helyezkedett el és azt valami miatt nem vette észre az ultrahangos doktornő.Ezen kívül volt kb. 10-12 db 1-3 mm-es ami a legrosszabb mert a kis kövek mozdulása okozza a gondot.Nem bántam meg,hogy megműttettem magam,bár előbb tettem volna és ne húztam volna az időt eddig.Azonban azoknak akiknél még nem alakultak ki ekkora kövek mindenképp javaslom a kúrát kipróbálásra legalábbis 8 mm-ig mivel eddig képes maximum tágulni az epevezeték gond nélkül,ergo ha nem oszlik fel a kő akkor sem képzelhető el,hogy beszorul.Az általam használt tea összetevőit kérésre szívesen megosztom veletek.Most irány varrat kiszedésre! :)

    VálaszTörlés
    Válaszok
    1. Kedves Creative!
      Megköszönném a tea "receptjét". Nekem azt mondták a páciens társak, hogy a zúzás "türelemjáték", van, aki már 14-szer volt és még mindig megvan a köve. Egyre kisebb és kisebb, de a morzsalék újra összeáll. Valóban nem olyan hatékony, mint az, hogy kikapják a hólyagot. Azért én még nem adom fel.
      Üdv. Andi

      Törlés
  66. Köszönjük a tapasztalatait. Igen, azért jó, hogy ilyen sztorik is vannak, mert legalább kiderül, hogy bizonyos nagyság után nem biztos, hogy segít ez a kúra. De ez az összetételtől is függ nagyon, hogy mennyire oldódik fel a kő...

    VálaszTörlés
  67. Kedves "névtelen"! Természetesen a tea receptjét szívesen megosztom,remélem másnál is ugyan úgy beválik mint ahogy nekem segített.A teához porcelán szűrő betétes poharat használok.A kivehető porcelán szűrő betétbe adagolom a teának való komponenseket majd ezt öntöm le épp forrásnak induló vízzel amit 8-10 percig hagyok rajt aztán kiveszem a szűrő betétet,ráteszem a bögrére a tetőt és hagyom hűlni.Langyosan fogyasztom,ízesítés nélkül.Az adagolást egy kisebb méretű porcelán kávés kanállal végzem- mivel állítólag nem szerencsés ha gyógynövények fémmel érintkeznek.Egy teához felhasznált mennyiségek és növények:tyúkhúr 1,5 kanál,aranyvessző 1 kanál,fehér árvacsalán 1 kanál,katángkóró 1 kanál,apróbojtorjánfű 1 kanál,borókabogyó 1,5 kanál.Fogyasszátok egészséggel!

    VálaszTörlés
  68. sziasztok. nekem azt írták rá a leletemre hogy "Számtalan apró" kő található a hólyagomban. sehol nem tudták megmondani mekkorák csak hogy nagyon apróak. Engemet jelenleg Dr Bodnár Főorvos úr kezel. Nagyon hozzáértő orvos. Ursofalkot szedek. Valamivel jobban is vagyok, de nincs az a nap hogy a sok kövem ne okozna valami panaszt. 23 éves vagyok, műtétet nem akarok. nemsokára lesz egy ultrahangom, megnézik mi a helyzet. viszont attól függetlenül, ha az ultrahangon továbbra is ilyen max 1 milis köveim vannak, szeretném megcsinálni a kúrát. az egyetlen baj az, hogy sajnos refluxom van, és sokszor be van gyulladva az erős savamtól a gyomor nyálkahártyám. Szóval, nem tudom a graphruit milyen eredményt produkálna. féltem a gyomromat, de ha ez használ, akkor belevágnék. szerintetek megéri megpróbálni? 19 éves korom óta szenvedek.

    VálaszTörlés
  69. Az apró kövek simán kijönnek. Csináld :)

    VálaszTörlés
  70. Antal Péter Márc.27.201
    Figyelemmel követem a hozzá szólásokat,ugyan úgy a javaslatokat is,...érdekes módon a hozzászólások első részénél szóba hozodik,miszerin orvosi tanácsra három "gyógyszer"-féleség is ajánlott:pld.Halloperidól stb.,senki nem emliti hogy használta vólna,és ha igen milyen a hatásuk,...meg a három közül mikor melyik ajánlatos???
    Megköszönném ha ez irányban is valakik véleményt mondanának saját tapasztalatukból,de akár tisztelt Kárpáti Ferenc úr véleménye is igencsak érdekelne!
    Tiszteletem mindeki iránt,főleg ha praktikus jó és használlható tanácsokat kaphatunk mi,mint e betegség szenvedő alanyai.
    Kiváncsian várom a mielőbbi vállaszokat!

    VálaszTörlés
  71. ismét én vagyok a 23 éves. Utána olvastam, és azt írjál ezt a sót nagyon nem ajánljál gyomorhurutban vagyis gastritisben szenvedőknek, és egyéb ilyen emésztőrendszeri panaszokban szenvedőknek. a kérdés az lenne, hogy a só az létfontosságú? mással, másféle hashajtóval nem lehet megoldani? Amúgy szeretném megkérdezni, ha megcsinálom számíthatok epegörcsre. vagy mire kell hogy felkészüljek lélekben?

    VálaszTörlés
  72. Sziasztok!
    Pár hete derült ki, hogy epekövem van, szerencsére csak 1 db 5 mm-es.Az Ursofalkot már 1 hete szednem kell és úgy érzem, hogy hatásos.Állítólag ez az egyedüli gyógyszer, ami teljes mértékben feloldja a kis méretű epekövet.Jövő héten lesz az ultrahangos epekő zúzásom.Azután még gyógyszeres kezelés és persze diéta hónapokig.
    Természetesen bízok a kezelés hatásosságában.
    Volt már valakinek ilyen kezelése?

    VálaszTörlés
    Válaszok
    1. Kedves Mónika!
      Ha nekem csak 1 db 5 mm-es kövem lenne, akkor már rég kitisztítottam volna a fenti kúrával, és nem "szórakoznék" az epekőzúzással. Eddig két kezelésen vagyok túl, már el kellett volna mennem az újabb UH-ra, de még nem értem oda. Egy biztos, egyre jobban puffadok, bármit is eszem. Abban bízom, ez attól van, hogy a köveim hullanak szét apró kis darabokra az Ursofalk hatására. Ha nem így van, akkor biztosan nagyon csalódott leszek, de mindenképpen csinálom tovább.
      Üdv. Andi

      Törlés
  73. Tisztelt Kárpáti Ferenc Úr!
    Nem tudom, hogy Önnek van-e egészségügyi végzettsége, gyanítom, hogy nincs. A sorok közül olvasom ki, hogy ez a tudománytalan és "perverz tisztítókúra" Amerikából ered, mint sok egyéb ehhez hasonló.
    Ellentétes a tisztítókúrák céljaival ez az eljárás, mivel folyadékelvonást jelent a szervezetből. Továbbá, elfelejti azt a tájékoztatást közölni a beteg emberekkel, hogy ennek a brutális eljárásnak az alkalmazása során kivész a gyomor és bélbaktériumok egészséges flórája a szervezetből, amit pótolni kell: lehetőleg inulint is tartalmazó pro- és prebiotikumokkal.
    Tisztelt Betegtársaim!
    Mindenki vigyázzon az egészségére, és mielőtt bármilyen kuruzslásba kezdene, beszélje meg " kezelőorvosával, gyógyszerészével", mert a fenti procedúrával többet árthat a májának, epéjének, mint hinné.
    A leírás utáni link pedig egy rejtett reklám, tehát kérem vigyázzanak!
    A vízelvonás HELYETT pedig javaslom a napi 3 liter olyan gyógytea elfogyasztását, amiben májvédő komponensek szerepelnek.
    Javaslom továbbá, hogy ezeket a gyógyhatású teákat is megfelelően minőség-ellenőrzött üzletekben vásárolják meg!

    VálaszTörlés
  74. Tisztelt Kárpáti Ferenc Úr!

    Meglepett a válasza. Önt nem szapultam, és nem vagyok gyógyszer-párti.Hivatásom a farmakovigilancia, a nem várt gyógyszer-mellékhatások, kölcsönhatások jelentése az Európai Unióba, így 58 éves szakgyógyszerészként eléggé tájékozott vagyok ahhoz, hogy mindenkinek a természetes gyógymódokat javasoljam. De a keserűsót nem a bio boltban lehet kapni! És a pontos adagolást is csak felelős szakember adhatja meg!
    Amit én javasoltam az a gyógytea kategória volt, ami, ha egy kis szerencsénk van, mégsem fog Hazánkban megszűnni.
    Önnek is minden jót kívánok, de kérem, ne ajánljon elkeseredett beteg embereknek egészséget károsítható eljárást.

    ( Mivel a Blog tulajdonosa látja az e-mail címemet, így névtelen sem vagyok az Ön számára. Amennyiben kirakja a válaszomat, nekem úgy is jó, ha Ön olvassa el, az is megfelelő, részemről befejezettnek tekintem a témát. Sok sikert kívánok Önnek az Élethez, és az eddigi 35 éves munkám alatt soha senkinek nem ártottam!)

    VálaszTörlés
    Válaszok
    1. 77 évesen epeköveimet el tudom teával porlasztani?

      Törlés
  75. Akkor ezek szerint én értettem félre, amiért elnézést kérek. Lehet, h nem bio eljárás az, ami ide le van írva, ettől függetlenül jó páran kipróbáltuk, megcsináltuk, és segített. Nem vagyok ellene sem a teáknak, sem másnak. Egyszerűen amit kipróbálok, és hatásos, azt jónak gondolom. Minden jót!

    VálaszTörlés
  76. Kedves Ferenc!

    Ezen a héten estem túl egy epehólyag eltávolító műtéten...
    Sajnos előtte nem tudtam erről a módszerről, most olvasgatok, hogy mire figyeljek ezek után.

    Kérdésem önhöz: Epehólyag nélkül is bevállalható egy ilyen kezelő-kúra?
    (Még nem olvastam végig az összes kommentárt, lehet már kérdezték, majd még olvasgatom a tapasztalatokat.)

    És amennyiben igen, mennyi idővel a műtét után?

    Köszönöm válaszát!
    Ui.: 25 éves vagyok egyébként

    VálaszTörlés
  77. Köszönöm kedves Ferenc, hogy csak nekem nem válaszolt!

    Ajánlom magamat!

    VálaszTörlés
  78. Üdv. Elnézést, hogy nem válaszoltam, de azért, mert nem tudom a választ. Ha jól tudom ez úgy van, hogy mivel nincs már epehólyag, így nem is nagyon tud kialakulni epekő. 1 embert ismerek csak, akinek nincs epehólyagja, ő viszont azóta nem panaszkodik. Ebben tényleg nincs tapasztalatom.

    VálaszTörlés
  79. Tisztelt Kárpáti Úr!
    1db 15 mm-es követ találtak h.UH-on párnapja,ami kissé megijesztett.Eddig 3-szor volt epegörcsöm,az utolsó elég drasztikus volt.Ajánlaná ilyen nagy kőnél is ezt a kúrát?Nagyon sok kommentet végigolvastam,de nem találtam olyat,ahol ilyen esetről számoltak volna be.Félelmem az elzáródás,Ön szerint ez alaptalan????Kérem segítsen!!!Köszönettel: Gabriella

    VálaszTörlés
  80. Ez csak az én véleményem. Ha szétbomlik, akkor nem hinném, hogy elzáródik, mivel nem volt még erről tapasztalat, de ha szétzúzatja, és utána csinálja meg, akkor biztosan hatásosabb a dolog.
    Részemről ÉN tuti megcsinálnám, és mivel sok tapasztalat van ezzel a kúrával kapcsolatban, így simán megcsinálnám. Lehet nagy a kő, ha szétmálik, ha meg olyan nagy, akkor úgysem tud távozni a kő

    VálaszTörlés
  81. Sziasztok!
    Én jó ideje nem jelentkeztem, mert nem csináltam a kúrát, babavárás, és szoptatás ideje alatt! Nem véletlenül nem szabad méregteleníteni ezekben az állapotokban, de most nem ezt szeretném megírni. Éppen most van a második napom, a kúrából. Nem elsőre csinálom, és most is sok zöld kavics távozott. A legnagyobb gondom az, hogy éhes vagyok :))), alig várom, hogy dél legyen, hogy ehessek valamit. Tegnap a legrosszabb az volt, hogy szomjaztam. Tehát, fiúk, lányok, ki lehet bírni, és nagy tehermentesítés a szervezetnek! Üdv: Tüni

    VálaszTörlés
  82. Kedves Ferenc és Kedves Többiek!

    Pár napja derítették ki az orvosok, hogy a hasfájásomat a gyulladt epehólyagom okozza. Az ultrahang kimutatta, hogy köveim is vannak (néhány 1 centi körüli). Azt mondták, hogy 1-2 hónapon belül ki kell venni az epehólyagot. Megkérdeztem, hogy nem lenne-e elég csak a köveket eltávolítani, de azt mondták, hogy nem. Nem indokolták, hogy miért nem. Műtétet viszont nem igazán szeretnék, a nagymamámnak és a nagynénémnek is kivették, mégse javult semmit. Most szeretnék mindent kipróbálni(fekete retek, friss almalé, rawachol cseppek, stb) Ez a kúra nagyon tetszik, de nem tudom, hogy így, gyulladt epehólyaggal merjem-e. Vagy várjak még, amíg elmúlik a gyulladás? Vagy egyáltalán ne?
    Köszönöm a gyors válaszokat!

    VálaszTörlés
  83. Mivel kiderült, hogy a kövek okozzák a gyulladást, azokat kell eltüntetni minél előbb. Az okot kell megszüntetni.
    Azért szedik ki az orvosok a hólyagot - mint a mandulát - hogy később ne legyen gond vele. A legegyszerűbb megoldás: ami nincs, az nem okozhat problémát. Ezért kellene némelyiknek az agyát is kiszedni, hogy ne okozzanak több kárt másoknak.
    Csinálja meg a kúrát, amint erősebbnek érzi magát, aztán várjuk a tapasztalatait. Minden jót :)

    VálaszTörlés
  84. Nagyon köszönöm a gyors válaszát! Akkor végigszedem az antibiotikumot, kicsit rápihenek és megcsinálom. :) Még egyszer köszönöm!

    VálaszTörlés
  85. Tisztelt Kárpáti Ferenc!
    Az elmúlt héten hasi ultrahang vizsgálaton epesarat mutattak ki nálam,amire azt mondták,hogy ez az epekő előszobája. Kérdésem az lenne ,hogy én is végigcsinálhatom-e a kúrát és lesz esélyem arra ,hogy az epecsatorna kitisztul?
    Válaszát előre is köszönöm.
    Tisztelettel Kürtössy Zoltán

    VálaszTörlés
  86. Tisztelt Kárpáti Ferenc!
    Hasi ultrahang vizsgálaton epehomokot mutattak ki nálam amivel megijesztettek,hogy az epekő előszobájába léptem. Kérdésem az lenne,hogy ezzel a kúrával sikerülne-e az epecsatornát kitisztítanom.
    Válaszát előre is köszönöm.

    VálaszTörlés
  87. Kedves Ferenc,
    nekem volt epeműtétem.Vajon ennek ellenére megcsinálhatom a kúrát?
    Üdvözlettel - Krisztina.

    VálaszTörlés
  88. Ha a kövek ki tudnak jönni, akkor a homok és a sár is. :) Nyugodtan próbálják ki, és írják meg a tapasztalatokat. Úgyis névtelenül megy a dolog, ugyh osszák meg tapasztalataikat.

    VálaszTörlés
  89. Tisztelt Blogtársak!
    Javasolom Önöknek, hogy feltétlenül szerezzék be (mert érdemes többször elolvasni), és olvassák el
    Andreas Moritz:A csodálatos máj- és epehólyag tisztítás című könyvét.
    A könyv jelenleg is kapható a kiadónál (most néztem meg 2500 Ft-os áron)
    A kiadó elérhető:www.fhlkiado.hu
    Idézem a könyvajánást:
    "Ez a könyv több egy könyvnél!A világ legelterjedtebb betegségeinek oka a májban lévő epekövek nagy száma! A könyvből megtanulhatjuk, hogyan szabaduljunk meg természetes úton az egészségünket fenyegető epekövektől, milyen összefüggések vannak az egyes betegségek és májunk állapota között valamint hogyan órizhetjük meg egészségünket.
    Ez a könyv hozzásegít a májban és az epehólyagban lévő epekövek kialakulásának mély megértéséhez és rámutat arra, hogy miért okai ezek a kövek világunk legelterjedtebb betegségeinek. Megadja az olvasó számára azt a szükséges tudást, hogy felismerje az epekövek létezését és a tőlük való fájdalommentes megszabadulás módját, otthoni körülmények között.
    Könnyen követhető útmutatást kaphatunk arról is, hogyan kerülhető el az új kövek képződése. A csodálatos máj- és epehólyag tisztítás hatékonyságát és erejét széles körben elért nagy sikerei igazolják. A májtisztítás emberek ezreinek hozott jobb egészséget és vitalitást."

    Azért ajánlom, mert így rengeteg kérdésre választ kapunk.(a végén van egy gyakran feltett kérdések fejezet, válaszokkal.Azért ajánlom, mert én a 8. méregteleítő kúrámon vagyok túl, és csak jó tapasztalataim vannak ezzel kapcsolatban.Minden hónapban megcsinálok egyet,figyelve a holdállásokat, mert a holdnaptárat -papír irószer sima asztali naptárban is megtalálható- figyelembe véve, a legideálisabb időszak a II. és a IV. holdfázis, ilyenkor a bennünk zajló folyamatok, belülről kifelé irányulóak.
    Az én szervezetem nagyon jól reagált erre a módszerre, úgy hogy mindent pontosan betartottam.
    Aki súlyfölösleggel rendelkezik, (magas a BMI értéke )azonnal kezdjen el ÉLETMÓDOT változtatni úgy, hogy ne egyen (EGY KICSIT SEM!!!):lisztet, rizst, krumlit, és cukrot (édesítés nyirfa cukorral)
    Üdvözlettel:Török Ágnes


    VálaszTörlés
  90. Tisztelt Kárpáti Ferenc!

    Van pár kisebb nagyobb epekövem (8-10mm).
    A hétvégén készülök elvégezni a kúrát.
    Két dologban kérném a véleményét.
    1. Tényleg érdemes/célszerű a kúra előtt egy ötnapos hús és tej mentes diétát tartani?
    2., Vizet szabad/lehet-e inni a kúra alatt, ha igen akkor mennyit?

    Köszönöm a választ.
    Üdv.:
    János


    VálaszTörlés
  91. Én nem szoktam semmi mást csinálni előtte. Amikor csinálom a kúrát, aznap könnyen kajálok délelőtt, délután pedig nekiugrok a kúrának, és semmit nem eszek másnap reggelig. Vizet szoktam inni amennyi jól esik, meg persze hogy még jobban átmosson, de ezen kívül nem csinálok mást. Remélem segítettem.

    VálaszTörlés
  92. A hoxa.hu-n is hasonló hülyeséggel etette a többieket egy blogban egy Kecskés László nevű fazon évekig. Aztán egy újonc egyszer rákérdezett hogy milyen László amikor említették, mire az egyik blogozó írta hogy már meghalt epehólyagrákban, amit többnyire az elhanyagolt epekő okoz. Ha az ilyen hókuszpókuszok helyett elmegy egy epekőműtétre, ami ma már annyira egyszerű többnyire hogy másnap mehetnek is haza a betegek, még ma is élne.A májkő meg amiről itt mesélnek egy vicc. Ha valaki beírja a google fordítóba semmilyen nyelvre nem tudja lefordítani mert ezt a fogalmat valamelyik pihent magyar természetgyógyász agyalta ki. :)

    VálaszTörlés
    Válaszok
    1. Bátran írok, mivel megcsináltam a kúrát, igaz még csak egyszer, de kijött kb. 20 kissebb zöld kó (ezek a májkövek) és kijött több nagy 1-2cm-es epekő, ami sárgás. A kúra hatására egész könnyen szétmorzsólhatóak lennének a nagyok. Az ultrahangon jelenteném, hogy 1db 2cm-es kő volt.

      Az epehólyag borzasztóan fontos része a szervezetnek, mivel a májban termelődik az epeváladék, ami az epehólyagban koncentrálódik, zsíros stb étel hatására a gyomorba lökődik ez a koncentrált epesav, ami nem csak a zsírok bontásában segít, hanem a káros baktériumok, gombák kinyírásában is. ha nincs többé epehólyag, akkor nem koncentrálódik többé az epeváladék, hanem folyamatosan ürül a szervezetbe, se a zsírokat nem tudjuk többé normálisan megemészteni, sem a baktériumok, sem a gombák elleni védelem nincs többé. Arról nem beszélve, ha már vannak, vagy később keletkeznek a máj epevezetékeiben kis kövek, többé nincs meg rá a mód, hogy az ember egy nagy erejű koncentrált lökéssel kiürítse őket.
      Nagyon sok esetet olvastam el én is, és rengeteg ember panaszkodott, hogy többé nem tudta fogyasztani kedvenc ételeit, zsíros ételek, paradicsom, paprika, káposzta, karalábé, kolbász, sonka, füstölt sajt stb.
      Továbbra is maradtak görcseik, arról nem beszélve, hogy rengeteg betegség okozói a kövek, cukorbetegségtől kezdve a hormonproblémákig, és a csontritkulásig, hogy a rákról már ne is beszéljek.
      A műtéti kockázat pedig abszolút nem elhanyagolandó, a laporoszkópiás műtétek óta 20%-kal nőtt a műtét miatti elhahlálozások száma, mivel nagyon könnyen meg lehet sérteni az ereket, pl. főütőér és sajnos, alá is iratnak az emberrel egy papírt, hogy minden felelősség alól mentesítse a korházat és az orvost, aki végzi a műtétet.
      Olvastam, hogy a műtétet megelőzi gyomor és végbéltükrözés, ami közben valaki szintén úgy megsérült, hogy meghalt.
      Szóval, ha már veszélyességről beszélünk, nem árt megemlíteni, hogy a műtét, akár halállal is járhat, arról nem beszélve, hogy utána egy életre megkeserítheti az életét, annak akinek kioperálták.
      A zúzás szintén veszélyes, mert a szétzúzott epekő, elzárhatja a hasnyálmirigy vezeték bejáratát, ahol gyulladást és végső esetben akár halált is okozhat, de mindenféle kúra nélkül is, ha valakinek van köve, elindulhat zsiros étel fogyasztásakor az epevezetékben és szintén súlyos következményekkel járhat.

      Törlés
  93. Nagyon okos ember lehet maga. Megmondta a tutit. Akkor a fent lévő képeken látható több tucat kő is hülyeség mi? Biztosan oda lett rajzolva. És én is csak poénból csinálom meg minden évben ezt a kúrát? Hogy lehetek ilyen hülye? Miért nem várom meg, hogy kialakuljon egy bazi nagy kő, és mehessek a műtőasztalra. Eddig erre nem is gondoltam. Minden vágyam, hogy kiszedjék az epehólyagomat.
    Májkőről hol olvasott amúgy, mert ezen az oldalon csak az Ön hozzászólásában van írva róla.
    Írjon egy levelet, tegye bele egy borítékba, menjen el a postára és adja fel olyan embernek, akit érdekel. Mi, akik megcsináltuk már ezt a kúrát, és nem kellett műtőasztalra feküdnünk, minket nem érdekel.

    VálaszTörlés
    Válaszok
    1. Amit fent lát azok nem kövek hanem a a magnéziumsóval együtt kikristályosodott székletdarabok.Diszlexiás barátom az első 4 mondat mindegyikében említik májban lévő köveket, nem csak az epehólyagban lévőket. Ha minimális anatómiai ismeretekkel rendelkezne, tudhatná hogy ez a kő kiürítési módszer lehetetlen. A google-ban a képek kereséséhez írja be hogy epehólyag és ha meglátja a képet rádöbben majd hogy miért. De ha az említett művelet túl bonyolult lenne akkor elmesélem hogy az epehólyag úgy néz ki mint egy körte aminek a vastagabb része lefelé van az epe pedig a körteszár vastagságú epevezetéken át jut a gyomorba. Ha valami csoda folytán egy kő le is győzné a gravitációt, azon a vékony kivezetésen csak az epevezeték szétszaggatásával préselődhetne át aminek olyan következményei lennének hogy a testüregbe áramló epe szétmarná a belső szerveket hasnyálmirigyet, stb. Kezeletlen epekőnél pont ez szokott történni egy idő után amikor szétdurran az epehólyag. Az epekövet ezért is hívják csendes gyilkosnak mert az utolsó pillanatig semmi jele sincs szinte a bekövetkező tragédiának. Nem véletlen hogy amíg a vesekövet szét tudják zúzni ultrahanggal és a betegek kipisilik, hasonló dolgot nem lehet tenni epekővel, mert a szilánkok továbbra is bent maradnak növelve az epehólyag gyulladásának és elrákosodásának veszélyét.Saját részéről lehet fafejű és csökönyös. Mindenkinek joga van az öngyilkossághoz, de azzal hogy itt másokat félrevezet és rábeszél egy értelmetlen kúrára miközben a bennük lévő epekő növekszik és egyre nagyobb károkat okoz, ez már a BTK 168.$ megsértése és 5 évig terjedő szabadságvesztéssel sújtható ha valaki az olvasók közül meghal epekő okozta betegségben és a hozzátartozója feljelenti magát. További szép napot :)

      Törlés
    2. Érdekes, hogy anatómiai ismeretekkel rendelkezik, a szervek működésének ismeretével viszont nem, ugyanis az epehólyag nap, mint nap legyőzi a gravitációt, ugyanis egy nagy összehúzódással kilöki, annak tartalmát, hogy segítse a zsírok és egyéb dolgok emésztését és ha kő van benne, bizony bizony, azt is útnak ereszti, ilyenkor történhet epevezeték elzáródás, ami a sárgaságot okozza, sőt elzárhatja a kő a hasnyálmirigy kivezetőcsövét is, ami súlyos hasnyálmirigy gyulladáshoz vezet, mindezt a tisztító kúra nélkül. Ha viszont valaki a tisztítókúrát alkalmazza, akkor a 6napig ivott almalével és aztán a nagyobb adagokban elfogyasztott keserűsóval kitágítja és ellazítja az epevezetéket, amin kiférnek bizony, bizony, akár 2cm-es kövek (saját tapasztalat). Természetesen a kúrát pontosan be kell tartani. Ha tudná, hogy az ember a görcsök elkerülése végett mennyit diétázik, tudhatná, hogy már nincs, ami az emberben marad, se széklet maradék, se a már korábban említett hajgubancok által okozott székletkő. Iszonyúan büdös (a baktériumoktól) sárgás, illetve zöldes (műtéti képeken látszik, hogy az epehólyagból pont ilyeneket vesznek ki, míly meglepő) kis gumiszerű vagy keményebb kövecskék távoznak, amivel az ember eddigi élete során nem találkozhatott.

      Törlés
  94. Székletkő

    A székletkő egy olyan kő, amely valójában a székletnek egy megkeményedett formája. A székletkő különböző méretű lehet, és a vastagbélben jelentkezik.
    Egyes betegségek, mint például a Chagas-betegség, a Hirschsprung-kór károsítják a vastagbél nyálkahártyáját, és rendkívül nagy, gyakran óriási méretű székletköveket okozhatnak, amelyeket csak műtéti úton keresztül lehet eltávolítani.
    Ritkán ugyan, de előfordul, hogy a székletkő egy úgynevezett trichobezoár körül alakul ki, amely a lenyelt hajszálakból összeállt hajlabda. Esetenként más nedvszívó anyag körül is kialakulhat székletkő. Rendszerint foszforsavas sók, mész és zsíros anyagok rakódnak ezekre az emészthetetlen anyagokra, így akár a székletkövek el is meszesedhetnek.

    http://szekrekedes-szorulas.hu/szekletko

    VálaszTörlés
  95. Nézze jó ember. Senki nem beszél itt senkit rá semmire. Az, hogy valaki megcsinálja e ezt a kúrát vagy sem, az nem rajtam múlik, és nem is az én dolgom.
    Az, hogy maga ennyire bele van buzulva a műtéti eljárásokba, az meg még annyira sem érdekel. Maga gondolom az a típus, aki csak a gyógyszerekben és a nyugati orvoslásban hisz, és minden, ami természetes, az rossz. Abban hisz, amiben akar. Én is hitetlen vagyok sok dologgal kapcsolatban. A pálinkában sem hiszek, mégis ha megiszok 3 decit, akkor nagyon jól érzem magam tőle. A hatóanyag dolgozik, ha hiszek benne, ha nem.

    "a vesekövet szét tudják zúzni ultrahanggal és a betegek kipisilik"
    És maga szerint az nem szilánkosan zúzódik szét? Vagy a gyógyszeres elhajtás mennyivel jobb? Ismer olyan embert, akinek ezek az apró szilánkok végig vágták a húgy vezetékét? Ismeri azt a növényt, hogy kőtörő fű? Sokan használják pedig. Ja bocs, ez a műtét eszközei között nincs.
    Nem vagyok ellene a hagyományos orvoslásnak, sok esetben csak az segíthet, de ne mondja, hogy csak az segít mindenben. Akkor kamilla teát se igyon, ha meg van fázva.
    Mondhat bármit. Ha ott van az UH lelet, hogy van epekő, a kúra utáni UH-ból meg kiderül, hogy már nincs ott, vagy sokkal kevesebb, akkor itt állhat előttem a maga fajtából 1000, aki azt mondja, hogy ez nem működik.
    Egyébként pedig ez a cikk máshol is megtalálható a hálón. Ott is nyugodtan hangot adhat magának.

    VálaszTörlés
  96. Micky2011. május 29. 0:53
    Én az itt leírtak alapján kezdtem e a kúrát, mivel azt mondták a kórházban 10-13db 3-5mm-es kövem van, gyulladás nélkül. Ahogy leírtam, a kövek kijöttek, és a hasi uh. megerősítette ezt !!!!
    Nem kell műtétre mennem, pedig a főorvos azt mondta mikor a sürgősségire kerütem súlyos görcsökkel hogy a megoldás csak a műtét.

    Rászántam vagy 3 napot erre a témára, fórumokon és telefonon is beszéltem belgyógyászokkal. Az előző írásnál Kárpáti Úr ad egy linket a lökéshulámos kőtörésről, ha nekem 10-12mm-es köveim lettek volna, erre mentem vona először, ez is TB támogatott, viszont itt azt mondják nem garantálják hogy pár év múlva nem újul ki.
    Csakhogy ők ezt a kúrát nem ismerik, vagy nem akarják eismerni, a lökéshullám után én simán megcsinálnám ezt a kúrát.
    Üdvözlet mindenkinek.

    VálaszTörlés
    Válaszok
    1. Az előző hozzászólásomat szépen elhallgatta pedig csak egy idézet volt egy orvosi cikkből, de úgy látszik az igazság már mellékes ha ellentétben áll a rögeszméjével. Amit itt kihajt magából nem más mint a vastagbélben keletkező székletkő, és semmi köze az epéhez és a májhoz.Amennyiben nem jeleníti meg az előző hozzászólásomat én fogok feljelentést tenni maga ellen mások életének veszélyeztetése miatt.

      Törlés
  97. Sok orvosi cikk megjelent már mindenféle témában. Amiből a gyógyszeriparnak nincs pénze, miért támogatná? De nincs is erre szükség. Hisz amiben akar, meg én is. Meg van jelenítve minden írása.

    VálaszTörlés
  98. Nekem 3 évvel ezelőtt epekő műtétem volt,ha erről a módszerről tudtam volna talán megúszom,hogy kés alá keljen feküdnöm!De sajnos az epehólyagot is el kellet távolítani és kb 20 cm -es varratom volt.Ezt megúszhattam volna ezzel a tisztító kúrával is.Ismerőseimnek akiknek epekövük volt ,sikerült és azóta nincs panaszuk.Ugy hogy akinek epeköve van és szenved vele ,görcsöl !MINDENKÉPPEN PRÓBÁLJÁTOK KI!

    VálaszTörlés
  99. Pusztai Mihály!

    Nekem jelenleg apró 2-3 mm es kövek vannak az amúgy 6 mm es epe vezetékemben (állóhelyzet) 9 mm es (fekvő helyzetben). Na most. Nekem miért mondta az orvos hogy szedjek epehajtót (ORVOS), mert mivel a végében vannak, simán lehet, hogy kimennek maguktól? Talán mégis távozhatnak a kövek maguktól?

    A többieknek:
    A kúrát remek ötletnek tartom, azonban az olaj, a narancs, és a nemevés nem jöhet szóba nálam a fekélybetegségem miatt.... emiatt nem csináltam. Üdv!

    VálaszTörlés
  100. Itt találtam: http://www.patikamagazin.hu/cikk/index/14230
    dr. Babulka Péter szerint: "A növényi epehajtók alkalmazása fájdalmas epekőbántalom, akut epekólika, epeút-elzáródás előidézte sárgaság, heveny epehólyag-gyulladás; akut vírusos hepatitis és súlyos májmérgezés esetén ellenjavallt!"
    Ezek szerint minden más esetben lehet végezni a fenti kúrát is.

    Azért írok, mert féloldalas (jobboldali) fejfájásom van néhány éve, ami időnként látászavarral, jobb oldali bordaközi szúrással és hányással kombinálódik. Amióta esténként zsíros kenyeret eszek feketeretekkel, azóta ritkábban jön elő.. Látásjavításra meg ott a szezámmag, két év alatt nagyjából megjavult.

    VálaszTörlés
  101. Dr. Palotai Katalin: Egy érdekes fejfájás története

    http://www.vitalitas.hu/olvasosarok/online/komplementerm/2001/1/fejfaj.htm

    "A beteg legnagyobb megdöbbenésére az elsõ kérdésem az volt, hogy van-e epeköve."

    VálaszTörlés
  102. Tisztelt Kárpáti Ferenc Úr!

    Mindenek előtt szeretném tisztázni, hogy nem vagyok orvos, nem tudok gyógyítani és nem is akarok, és vitázni sem kívánok!
    Végig olvatam az összes hozzászólást, ami arra késztetett, hogy pár információt megosszak Önnel és azokkal akik erre "vevők"!

    12 éve családomban,9 éves gyerek máját a kemoterápia megterhelt.
    Orvossal egyeztetett többször elvégzett májtisztításnak köszönhetően az érintett a mai napig szuper egészségének örvend! A legnagyobb kő ami kijött,elérte a lóbab nagyságot, ezenkívül több mint 10 kő jött ki első elkalommal. A későbbiekben is sok apró kő távozott.
    Megosztom a forrást:LUCZA BÉLA
    ALTERNATÍV GYÓGYÁSZAT-EGÉSZSÉGES ÉLETMÓD Könyvből(GOOGLE-n)

    A környzezetemben,több mint ötvenen elvégeztük, mindenkinél működött, működik. Azokat viselt meg akiknek a szervezete legyengült, ásványi anyag, vitamin és vízhiányos. Célszerű ezek rendszeres bevitele, folyékony formában, elengedhtetlen a rendszeres vízbevitel, mindenkinek saját felelősége ez, járjon utána.

    Az egészség nem minden, de a minden egészség nélkül semmi!
    Mindenkinek saját felelőssége, mit kezd magával.
    Hallottak már olyat, hogy egy beteg egyszerre beszedte az orovosa által felírt mennyiságet és félórán belül gyógyulttá vált? Bizony nem, sőt tudja mindenki mivel végződhet efféle tett! Vajon akkor hosszú távon nem ugyan ez az eredmény? Döntsék el?!
    Javaslom gyújtson meg egy R..ft,gyógyszert megtapasztalhatja, vajon miből van? Miért ég mint egy gumi? Mindenki saját felelőssége a pirulák szedése. Az ember nem permetezőgép,hanem biológia egység, a működéséhez
    nincs szüksége kemikáliákra. Betegség soha nem gyógyszer hiánya miatt alakul ki, ezt fontos megérteni. Megelőzés, nem tiltott dolog tájékozódni miért alakul ki egy adott betegség, tessék cselekedni, az orvos csupán kezel, a természet az ami gyógyít!Mindeki eldöntheti, hogy a 120 évre tevez, vagy előbb engedi magát a mélybe, a gyógyszeripar segít ebben, ha ezt az utat választja bárki, garantáltan kínként éli meg az élete egy részét és tíz- húsz évvel előbb kivonja magát arorgalomból, ennyivel tovább lesz halott.
    Bizonyos köröknek érdeke, ember élet nem számít,a TV reklámok ezerrel nyomják. ÉRDKES TÉNY, HOGY AZ EMBEREK MENYIRE NEM HAGYJÁK MAGUKAT MEGZAVARNI A SAJÁT TÖKREMENÉSÜKBEN!
    A negyedik halál ok hazánkban a Gyógyszer mellékhatás. Bárkinek javaslom olvassa el orvosi eskü szövegét és értelmezze. Én nem találáltam benne olyan részt ami arró szólna, hogy az amúgy is legyngült szervezetet tovább kellen gyöngíteni. Találomra felírni, gyógyszer együtt hatás vizsgálata nélkül bármennyi bogyót!

    Továbbá ajánlom májtisztításról:
    Dr. Hulda Clark és a parazitaelmélet |Az egészségről és gyógyításról > Dr. Hulda Clark és a ... Meggyógyulhatsz című könyvét.
    Mindeki hasznára váljék! Tisztelettel: István

    VálaszTörlés
    Válaszok
    1. Üdvözlöm!!Műtét előtt állok...persze nagyon nagyon félek..egy db 14mm-es követ találtak...Millio orvossal beszéltem akik azt mondják fizikai képtelenség,hogy ekkora kő távozzon a szűk epevezetéken :( olvasom itt amit írtak és nem tudom mi tévő legyek....kérem segítsen valaki a döntésben :( Andrea

      Törlés
    2. andrea.herceg@freemail.hu ezen elér bármikor..

      Törlés
  103. Andreas Moritz, aki a Csodálatos máj és epetisztítás című könyvet írta 2012. év végén meghalt.

    VálaszTörlés
    Válaszok
    1. Különös körülmények között halt meg, talán valakinek nem tetszett, hogy nem GYÓGYSZERREL gyógyít!

      Törlés
  104. Tiszteletem az a kérdésem ha cukorbeteg vagyok hogy csináljam meg ezt a máj tisztítát.

    VálaszTörlés
  105. Cukorbetegként nem teheti meg, hogy ne egyen, így inkább a hosszabb utat javaslom: máriatövismag olaj

    VálaszTörlés
  106. Nem értem, hogy a bármelyik gyógyszertárban kb. ezer forintos áron kapható Rowachol kapszuláról magyarul még a betegtájékoztatóban sem írják, és csak egy angol nyelvű oldalról tudtam meg, hogy segíti az epekövek oldódását, mégpedig úgy, hogy csökkenti a koleszterinszintet, ezáltal az epéből kivált koleszterinkövek elkezdenek visszaoldódni.
    http://www.netdoctor.co.uk/digestive-health/medicines/rowachol.html

    VálaszTörlés
  107. sziasztok , szeretnem meg kerdezni a velemenyed ,en 5 -honapos terhes vagyok es epehojag gyuladasom van ,es eleg surun vanak fajdalmaim ami azt jelenti hogy majdnem minden nap vegig olvastam az osszes tapasztalatot de sajnos ijen tapasztalatrol nem olvastam mint az en esetem es nagyon faj a bal valamis gondolod koze lehet az epehez ?a kerdesem hogy elehete vegezni ezt a kurat terheseg alat ,jelenleg gyogyszereket szedek de nincs javulas legyszi ird meg mi a velemenyed koszonet gyongyi


    VálaszTörlés
  108. jobb oldalt van az epe, de kihathat a bal oldaladra is. Háát terhesség alatt inkább kerülj minden gyógyszert ha lehet, orvossal beszélj. A kúrát pedig sztem ne csináld meg, m legyengít és sok minden bekerülhet a véráramba, ami nem kéne oda. igyál sok vizet... esetleg kötörő fű, máriatövismag olaj

    VálaszTörlés
  109. koszonom a gyors valaszat de en palesztinaban elek es nem tudom ezeket a novenyeket be szerezni megegyszer koszonom szep napot gyongyi

    VálaszTörlés
  110. Üdvözlöm szeretném megkérdezni mi a véleménye nyolcszor végeztem tisztítást és az ultra hang még mindig 13 mm-es követ mutatott.
    Folytassam kifog jönni?

    VálaszTörlés
  111. Valószínűleg nem tud távozni az a kő. Én fél-1 évente csinálom csak meg ezt a kúrát, többször nem. Ha nem okoz problémát, akkor nem erőltetném a dolgot. Egyszer csak távozni fog. Viszont h ne alakuljon ki több vagy h ez ne legyen nagyobb, én csinálnám fél évente a kúrát, és máriatövismag olajat használnék...

    VálaszTörlés
  112. helló! én megcsinálhatom ezt a kúrát? kivették az epehólyagomat!
    nagyon sokszor szinte minden nap megy a hasam és nagyon fáj!

    VálaszTörlés
  113. CT eredményre várok. Áprilisban volt hasnyálmirigy gyulladásom. Utána 2 cm-es cisztám lett. Talán felszívódott már.
    A kérdés: Ez a kúra annak végezhető akinek az epevezetékben van a kő?
    Vagy az is eredményes ha az epehólyagban van?

    VálaszTörlés
  114. epehólyagban szokott inkább lenni, ugyh jó arra is

    VálaszTörlés
  115. Sziasztok!
    Kipróbáltam ezt a kúrát és gondoltam beszámolok a tapasztalataimról.
    Előjáróban pár dolgot azért még elmondok magamról, hogy be tudjátok lőni milyen fizikumra gyakorolta a lentebb leírt hatást ez a kúra.
    35 éves, 183 cm magas, és 82 kg súlyú férfi vagyok. Rendszeresen sportolok és üdítőket nem szinte csak vizet iszom. Áprilisban elkezdtem szedni halolaj kapszulákat, mert egy ismerősöm szerint nagyon jó hatást fejt ki az egészségre - mellesleg a székelést is segíti. Májusban viszont elkezdett feszíteni a májam. Abbahagytam a halolajat, hátha az okozta ezt a feszítő érzést. Az egyik kolléganőm fejtette ki, hogy szerinte epekövem lehet, mert neki is így kezdődött. Majd javasolta ezt a kúrát.
    Azzal kezdtem a dolgot, hogy vettem pár tasak kurkumát és úgy terveztem, hogy két hétig előkezelem vele magam. Sajnos az élet közbeszólt és a két hétből két hónap lett, ugyanis nem volt alkalmam a főkúrához.
    Maga a kúra:
    Tegnap reggelire házi sárgabarack-lekváros illetve mézes kenyeret ettem. Majd 14 előtt még egyszer ettem ugyanezt. Aztán lebringáztam 20km-t és közben rájöttem, hogy nem szabad folyadékot inni. Alig vártam a 18 órát!
    18 órakor bekaptam az első 2 dl keserűsóoldatot. Az említett szomjúság miatt nekem eszméletlenül ízlett! :-) Egy óra múlva már el is kezdtem a WC-re szaladgálni. A szomj továbbra is gyötört így a 20 órát is alig bírtam kivárni.
    20 órakor megittam a második adagot, ami szintén nagyon jólesett. Aztán persze újra wc túra következett. A grapefruit-leves olivaolajra, mint messiásra vártam.
    22 órakor benyomtam a grape-es turmixot. Nem vagyok képes leírni, hogy milyen gyönyörűséget okozott. :-) Majd irány az ágy. Este többször felkeltem, mert kínzott a szomjúság. Már azt tervezgettem, hogy kiöblítem a szám hideg vízzel vagy iszok egy dl vizet azzal érvelve, az nem árthat. Végül sikerült erőt vennem magamon és kibírtam reggelig. A kövek vándorlását nem éreztem, de az epém feszített rendesen. Szinte(!) fájt!
    07 óra: 3. adag keserűsó. Már nem kellett egy órát várnai szaladtam a WC-re. Bár előző este már csak pisiszerű lé pislogott vissza a fajanszból ezúttal jóval sűrűbb volt, igaz jóval zöldebb is az epétől - gondolom. Aggódtam is, hogy nem fogom meglátni a köveket. Később persze hígult a téma.
    09 óra: 4. adag lötty és szaladás a budira. Bár láttam zöld darabkákat a WC-ben, nem tudnám megmondani, hogy az mi is volt valójában. Hogyan lehet megkülönböztetni a székletet a kőtől??? Bízok azért benne, hogy kövek is ürültek.
    11 óra: végre ihattam!!! A megmaradt grape-t megettem! :-)
    A kúra alatt kissé gyenge voltam, viszont baromira szomjas!!! Az éhség eltörpült a szomjúság mellett. :-) Egyébként ki lehet bírni, igaz baromi nagy erőfeszítést igényel, hogy az ember ne rohanjon a csaphoz és engedje magát tele vízzel.:-)
    Mivel még csak most fejeztem be a kúrát, egyéb következményről nem tudok beszámolni. Már csak azért is megéri kipróbálni, mert az ember kicsit kitisztul a felhalmozódott méregtől és persze jobban tudja értékelni a vizet és az ételt is. :-D

    VálaszTörlés
    Válaszok
    1. Szia Kata vagyok!
      Én csak annyit szeretnék írni, hogy nagyon sajnáltalak, amiért nem jól tudtad a kúrát és nem mertél vizet inni, ami épp ellenkezőleg nagyon fontos, hiszen a sok wc-túrától a kiszáradás is fenyegethet. A másik pedig az, hogy a könnyeim potyogtak a leírásodtól, annyira nevettem. Jó a stílus:)
      Viszont a kúrát meg kell ismételni 2-3hetente, amíg nem ürül kő, mert nagyobb kárt okoz, ha valaki elkezdi és abbahagyja, mintha el se kezdte volna, ezt írja a kúra egyik nagy természetgyógyásza könyvében, Andreas oritz. Lentebb leírtam az előkészületeket, mert azok is fontosak. (2014. Febr.1.)

      Törlés
  116. De vizet miért nem ittál? A kajával van gond ilyenkor, mert hányingert okoz és hányni lehet tőle, de én ilyenkor rengeteg vizet iszok. legközelebb igyál... :) jó sztori amúgy, részletes :) sztem 2 hét múlva csinálj még egyet, hogy tuti legyen, aztán már csak fél-egy évente...

    VálaszTörlés
    Válaszok
    1. Na neeee!!! Lehet vizet inni közben? Abból gondoltam, hogy nem szabad, mert az van fent leírva, hogy 14 után már ne együnk és ne igyunk, mert rosszullétet eredményezhet. Gondoltam is, hogy elég meredek a sok wc-re rohangálás víz nélkül, még dehidratálódom. De kibírtam! Mint egy egynapos ramadam. :-D
      Azért is írtam le mindent, hogy kiderüljön, ha valamit rosszul csinálok. Köszönöm szépen az észrevételt és kiigazítást! :-) A többi lépés amúgy rendben?
      Azóta benyakaltam 1 liter gyümölcslevet, 1 grapefruitot és már sózott krumplit is ettem, de az erőm még mindig nem a régi. Gondolom ma már így ragadtam.

      Törlés
    2. Kedves Ferenc!

      Én még nem próbáltam a kúrát,de szeretném megcsinálni.Érdekelne hogy ti végigcsináltátok-e előtte a 6 napos tisztító kúrát almaléivással,beöntéssel stb. mert az nekem nem ment.

      Törlés
  117. sztem inkább az ilyen gyümölcs lé, tej, joghurtokra gondol a leírás. De a víz az amúgy is kell. Hiába van mosópor a gépben, ha a víz nincs megnyitva :)
    azért eléggé megfárad tőle az ember. Nekem is kell ilyenkor vagy 2 nap, h észhez térjek

    VálaszTörlés
    Válaszok
    1. Majd legközelebb vízzel csinálom. Egyébként az erőm visszatért a kúra utáni napra. Szerintem nem vészes a kúra, csak a víz hiányzott. :-)

      Törlés
  118. Sziasztok!

    A kúra okos és kiméletes előkészítéséhez ajánlom mindenkinek elolvasni: Andreas Moritz: A csodálatos máj- és epehólyagtisztítás c. könyvét. Nagyon sokat tudhattok meg nemcsak a kúráról, de a máj és a különböző - eddig összefüggésbe nem hozott - betegségek kialakulásáról. Nagyon jó a könyv, igazi kincs!

    VálaszTörlés
  119. Sziasztok

    én is szeretném megcsinálni a kúrát mivel találtak bennem 5 epekövet ebből 2 ami nagyobb 9mm és 11mm.
    Azt szeretném kérdezni hogy ilyen méretű epekővel megcsinálhatom? vagy van rizikó hogy ez már megakad valahol?

    VálaszTörlés
  120. Nem szerettem volna hozzászólni, de van egy dolog, amit idestova 3 éve kutatok, tanulmányozok. Ez nem más, mint a biologika (ismerheted még: Új Germán Medicina néven) avagy elváltozástan. Az első a modern kori történelemben, ami magyarázatot ad a betegségek kialakulására, pontosan kiszámítható lefolyására.

    http://vimeo.com/46082842 Alapozó videó.

    Konkrét téma:Epehólyag, májvezetékek: fájdalmak, hepatitis, besárgulás, hólyagpolip, epekő, májkóma

    http://vimeo.com/63107999

    Mivel nem fűződik érdeke ehhez senkinek, próbálják lejáratni, ellehetetleníteni stb.
    A lényeg, hogy megismételhetően 3 szinten bizonyítható ez a felfedezés. A többi már a ti dolgotok.
    Boldogság! :)

    VálaszTörlés
  121. Holnap kezdem a kúrát, 33 éves fiatal hölgy vagyok és 2 napja nagyon fáj a gyomrom, hasam evés utánn, szombat este adom a választ mi történt velem. Még egy kérdés e közben tehát semmi folyadékot ne vigyek be?

    VálaszTörlés
  122. Na én is tegnap kipróbáltam és úgy néz ki sikeres volt a kúra, nekem gyomorfájásom volt már 3 napja, és gondoltam kipróbálok egy tisztító kúrát és akkor rátaláltam erre az oldalra, és most jött ki a szabadom hétvégére amikor tudok pihenni. / 33 éves fiatal hölgy vagyok, és evés utánn fájt a gyomrom /, most jól érzem magam már a hasam nemfáj, de még pihenni kell. Kibirható a kúra akinek akarata van hozzá, és megissza a keserű sós vizet, a második pohár utánn nekem 10 előtt kezdődtek a hajtások, de utánna olyan nyugtalanul aludtam, alig vártam, hogy reggel legyen, és 10 kor megittam a grepi olaj levet és reggel 5kor /kidobta a szervezetem kihánytam, de utánna kijött rajtam rendessen is ott picit rosszabbul éreztem magam, de reggel 6ra már ismét jól éreztem magam. A szervezet tényleg legyengül, de átvészelhető. Reggel 10kor már ismét üde voltam :).

    VálaszTörlés
  123. Ez év áprilisában kezdődött az egész... Januártól életmódváltáson estünk túl a párommal és elkezdtünk járni heti 3 alkalommal futni + edzeni, este 6 óra után nem ettünk. Áprilisban egy edzés után elkezdett fájni a hasamnál + a hátamnál és mintha fel lettem volna puffadva. Akkor még az edzésnek tudtam be a dolgot. Ez azóta háromszor megismétlődött, de már a jobb borda alatt is görcsölt. A legutóbbi alkalommal(2 hete) 12 órán át tartó fájdalomat kellett túlélnem. Elhatároztam, hogy másnap reggel elmegyek orvoshoz. Amikor meglátott az orvos, csak ennyit mondott: "Sürgősségi...". Be voltam sárgulva. A gyors diagnózis az volt, hogy az epevezetékem elzáródott. Bementem a kórházba és a hasi ultrahangon kiderült, hogy több kisebb kövem van(max. 5mm). Bentfogtak a kórházba 5 napra, mert a májfunkciók sem mutattak jó eredményt. ERCP vizsgálaton estem túl, ami azt jelenti, hogy a torkodon ledugnak egy csögvet az epevezetékig, megröntgenezik, majd ha kimutat követ, akkor felvágják a vezetéket és kiszedik a követ. Nem találtak semmit(nem volt kellemes a vizsgálat), azt állapították meg, hogy a kő spontán távozott. Az orvosok műtétet javasoltak. Szeretném elkerülni a műtétet, ezért én 09.28. szombaton kezdem el ezt a kúrát. Remélem segíteni fog. Egy olyan kérdésem lenne, hogy nem veszélyes-e, hogy a kövek távozásukkor elakadnak az epevezetékben. Nincs kedvem újból 5 napot a kórházba tölteni. Elkezdtem Gallmet-M étrendkiegészítő kapszulát is szedni, ami epesavakat és gyógynövényeket tartalmaz. Minél kisebb az epe savtartalma, annál valószínűbb a kő kialakulása. Magasabb epesav segít a kövek bontásában. Természetesen ezt a kapszulát a kúra idejére nem fogom szedni. A tapasztalataimat a kúrával kapcsolatban jövő héten leírom.

    VálaszTörlés
  124. Nem hallottam olyanról, akinek a kúra miatt akadt volna el kő. Ami túl nagy ahhoz, hogy távozzon, az így se, úgyse fog kimenni.
    Kb. 1 centis az epevezeték átmérője. Szükség esetén meg kell 2 hét múlva ismételni a dolgot.
    Várjuk a tapasztalatokat

    VálaszTörlés
  125. My family every time say that I am wasting my time
    here at web, but I know I am getting know-how all the time by reading thes fastidious content ().

    VálaszTörlés
  126. Én kb.két hete megcsináltam a kúrát,és rengeteg kő távozott minden fájdalom nélkül.Volt 2-3 darad ami két cm.feletti átmérőjű és rengeteg apró.Hat napig ittam előtte a 100% -os almalevet ami biztos hogy segített.Senkit nem engednék műteni mielőtt ezt a kúrát meg nem csinálja!Kárpáti úr, köszönöm hogy feltette a netre ezt az eljárást!

    VálaszTörlés
  127. Én annyit szeretnék kérdeni, hogy betartottam minden leírást (nem ettem, nem ittam), mégis éjszaka hajnal 1 órakor hányingerre ébredtem, és kihánytam az egész grape-es turmixot. Ettől függetlenül reggel folytattam a sós vízzel (kő nem távozik, csak zöldes vmi.) Azt szeretném kérdezni, hogy gond-e hogy kihánytam, és mit csináljak legközelebb, hogy ne járjak így? Kevesebb olajat rakjak a gyümölcsléhez?
    Az mitől lehet, hogy kő nem távozik? (pedig rossz az emésztésem és sokszor felpuffadok)
    Köszönöm válaszát előre is!

    VálaszTörlés
  128. hányás ellen talán a B6 vitamin segíteni fog. A zöldes vmi az az epe miatt van. Ettől függetlenül lehet hogy távozott kő, csak ugye több színű is lehet. Csinálja meg még egyszer pl. 2 hét múlva a kúrát, hátha javul a dolog

    VálaszTörlés
  129. Sziasztok!

    Megcsináltam a kúrát.
    Nem okozott különösebb problémát a lötyik megivása. Amin nagyon meglepődtem, hogy nem voltam éhes sem előtte sem az utána következő napokban. Nem azért mert elment az étvágyam, vagy mert rosszul voltam, hanem tényleg nem volt éhségérzetem.
    18 éves lány vagyok, és igazából az én problémám nem oldódott meg.
    Szerintem teljesen arányos a testalkatom(hasamat kivéve), sportolok eszek elég rostot, mégis a hasam alsó része meg van nagyobbodva. Olyan, mintha a beleim kiállnának. Csak reggel érzem magamat szépnek, mert akkor olyan gyönyörű lapos hasam van. Egész nap feszengek, mert érzem, hogy ott beleimben van rendesen anyag. Itt egy kép, ami délelőtt készült, estére sokkal rosszabb a helyzet, akkorra már kiáll az egész alső rész) http://kepfeltoltes.hu/view/131019/DSC01544_www.kepfeltoltes.hu_.jpg
    A nyáron minden reggel felkelés után megittam 1 liter forró teát, és akkor egyből el tudtam menni wc-re. Azok a napjaim nagyon felszabadultak is voltak.
    Szóval szerintetek hogy tudnám elérni az, hogy minden reggelem így induljon? Elvileg ez lenne a normális.... Barátnőm olyan szerencsés, hogy neki minden reggel felkelés után első dolga wc re menni, és gyönyörű lapos hasa van. Én is ilyent szeretnék.
    (A reggeli teaivásnak már nincs hatása)

    VálaszTörlés
  130. Kávé, zabkorpa esténként és sok víz például. Szoktál lábemelést csinálni függeszkedve? Az nagyon jó a has alsó részére, és haskereket is használhatsz.

    VálaszTörlés
  131. Azt szeretném kérdezni, hogy epe hólyag műtét után alkalmazható e a máj kőmentesítésére. Évek teltek el a műtét óta.

    VálaszTörlés
  132. Miért ne? Ami eddig az epehólyagban lerakódott, annak most is le kell valahol.

    VálaszTörlés
  133. Sziasztok,

    33 éves fiatal nő vagyok, 175 cm, 70 kg. A súlyom sűrűn ingadozik, 5-5 kg-ot fel meg le,ezért állandóan valami fogyókurat végzek. Sűrűn tisztítókúrazom is (ami alatt 1-2 hetig csak gyümölcsöt, nyers salátát eszek) es évente 4-5 alkalommal csinálok 5-7 napos leböjt kúrat (ami alatt nem eszek és csak vizet és gyógyteát iszok). Azt mondják ezek jók az egészségnek, kimossuk a szervezetből a felhalmozódott méreganyagot, és tényleg megerősíthetem, hogy nagyon jól (tisztának, könnyűnek) érzem magam utánuk!

    Rendszeresen sportolok, 3-4 alkalommal hetente (futás, edzés). Sajnos a székeléssel mindig is gondjaim voltak, és sűrűn ki van puffadva a hasam alsó része (az előző hozzászólóhoz hasonlóan). A szélgörcsökről nem is beszélve.... Szóval, csak ezek alatt a böjtös kúrák alatt erzem magam teljesen jól (a gyengeséget leszámitva), könnyűnek és vékonynak. Amúgy eszem én is sok rostot, rengeteg gyümölcsöt és zöldséget, és napi 3 liter folydékot megiszom.

    Követtem néhany tanácsot, hogy ne egyek laktóz- és glutén-tartalmú ételeket, próbálom is ezeket elhagyni, de puffadás és szélgörcs igy van. Néha 2-3 napig nem is megyek WC-re, ilyenor iszok egy kiskanl keserűsót reggel éhgyomorra, az segít.

    Na, a lényegre térek, miután sokan ajánlották a májtisztító kúrát, meg is csináltam már 2-szer: 1 hónappal ezelőtt és tegnap. Az egy hónappal ezelőtti kúrát pont egy 5-napos léböjtkúra után csináltam, igy már üresek voltak a beleim. A 18:00 és 20:00 órás keserűsó után már szaladgáltam is rendesen a WC-re. A grapefruit-os-olajos koktél után meg tölthettem volna az egész ejszakát a WC-n ülve, mert szinte fél óránként járni kellett. Na, gondolhatjátok, milyen bátran ittam meg a 2 maradék keserűsó adagot másnap reggel! A nem-evés dolgot betartottam, de kénytelen voltam vizet inni az egész kúra alatt, mert nagyon szomjas voltam. A hasmenés csak este 6 óra felé múlt el (a második napon), és ekkor kezdtem csak éhes lenni. Ami a legdurvább, hogy a kúra utáni 4 napban is hasmenésem volt (aminek igen örültem, mivel nagyon szorulásos vagyok). A puffadáson viszont nem segített a kúra, mert 1 hét múlva újra elkezdtem normálisan táplálkozni, és bizony sokszor felpuffadt a hasam estére.

    Mivel, viszont, úgy éreztem, hogy elég sok kis kő jött ki (csak abból gondolom, hogy kövek voltak, mert táplálék maradvány nem lehettet már bennem az 5 napos léböjt után), úgy gondoltam, hogy újra elvégzem a májtisztítást. Ezelőtt 12 napon keresztül minden reggel megettem egy kiskanál kurkumát (hátha azt a sok hasmenést a májmételyek okozták). Most a Lucz Béla féle májtisztítást végeztem, ami szerint az összes keserűsót meg kell inni az első napon (1 adagot 14:00-kor, majd 16:00-kor, 18:00-kor és 20:00-kor). A többi része ugyanaz, csak a második napon már kell keserűsót inni. El kell, hogy mondjam, ez alkalommal már nem volt olyan sűrűn hasmenésem. Egyszer mentem a WC-re 19:00 felé, akkor még szilárd volt a székletem (most nem böjtöltem előtte), majd 21:45 körül vagy 10 percen keresztül ürült minden, így a végére mar csak folydék jött ki. A grapefruit-olaj koktél után ez alkalommal sikerült is aludni, csak 3-szor voltam a WC-n éjszaka. Úgy éreztem, a kövek jöttek, de nem olyan sok, mint az előző alkalommal, és reggel 9:00 felé voltam utoljára a WC-n!


    VálaszTörlés
  134. Tul sokat írtam, így a kérdéseknek már nem volt hely. :-) Remélem, nam volt túlságosan unalmas a beszámolóm... Lenne azért néhány kérdésem:

    1. Van-e különbség a 2 kúra között? Nekem jobban bejött ez az utóbbi, hogy másnap már nem kellett keserűsót inni. De vajon, ez is hatásos volt?

    2. Mi okozhatta a túlzott hasmenést az első kúra alatt (mindent ugyanúgy betartottam és csak kevés vizet ittam)? Az lehet, hogy férgek voltak a májamban?

    3. Mi közük van a májmételyeknek a kúra sikerességéhez (miért kell őket a kúra előtt kiírtani)? Az első kúra előtt nem használtam semmiféle féregírtót, a második előtt igen. Lehet-e azt tudni, hogy tényleg kipusztultak-e (vagy, hogy egyáltalán voltak-e)? És ezek mitől keletkeznek?

    4. Hogyan segít a kúra a puffadás legyőzésében? Azt irják, hogy a kúra után felgyorsul az emésztés és az anyagcsere. Ez igaz? Milyen sűrűn kell a kúrát elvégezni ahhoz, hogy ez így is maradjon?

    Előre is köszönöm a válaszokat, és mindenkinek sok sikert kívánok a kúrához! Azt bizton állíthatom, hogy megéri, szuperul érzem magam, és fáradtságnak nyoma sincs!

    VálaszTörlés
  135. Jó sztori ez is :)
    1. a 2. napi só inkább csak arra való, h az előkerült dolgok kijöjjenek simán. Én pl. van h kihagyom a reggeli sót.
    2. Az első 1-2 adag magnéziumot a szervezet felszívja és a többlet miatt lesz hasmenés. Nekem pl. a 2-3. után jön csak a várva várt... :) Tehát ha nincs magnézium hiány, akkor már az első után is lehet hasmenés.
    3. Nem tudom. Gondolom ha már tisztításról van szó, akkor férgeknek sincs ott helyük.
    4. Puffadás attól is lehet, h vmit nem jól emésztünk. Pl. én a tejtől puffadok, míg mások simán bírják. Az hogy felgyorsul az anyagcsere amiatt lehet, hogy az epe által termelt enzimek szabad utat kapnak, nincs előttük akadály és eljut minden oda, ahova kell. Az epe enzimjeinek a zsírbontás lenne a feladata, így enélkül tovább emésztődik a zsír, mint kellene. Talán ez lehet az ésszerű magyarázat erre. Gyorsul a zsír bontása és ezáltal javul az emésztés.

    VálaszTörlés
  136. Én fél-egy évente csinálom a kúrát. Hétvégi programoktól függ. Pl. jön a tél, tuti lesz otthon ülős, fázós hétvégém, amikor ki nem teszem a lábam otthonról. Lesz időm erre is a forralt borozáson kívül :)
    És azért Eszter túlzásba se jó vinni a tisztítást, mert a bélflóra is kap azért ebből rendesen, azokat pedig pótolni kell nem Normaflóóóór dolgokkal, hanem pl. kefírgomba vagy gyomorban nem szétbomló dolgok segítségével. 1-2 kg jó baci van a bélben, amiket nem jó állandóan bolygatni.

    VálaszTörlés
  137. Köszönöm szépen a válaszokat! OK, követem a jó példat! :-) Jó méregteleítést mindenkinek!

    VálaszTörlés
  138. Sziasztok!
    Annyi ilyen témájú oldalt elolvastam már tegnaptól itt a neten hogy káprázik a szemem a monitortól. Eldöntöttem hogy megcsinálom ezt a kúrát én is mivel állandó epe bajaim vannak. Szinte állandóan fel vagyok puffadva ha eszem ha nem. Úgy érzem folyamatosan tele van a gyomrom. Havonta epegörcseim vannak. Még szerencse ilyenkor rengeteget hányok és így távozik belőlem valamennyi. (alul-felül) Az ultrahang soha nem mutat ki semmit. Legutóbb azt mutatta hogy kifli alakban megvan törve az epehólyag és nem tud áramlani az epe. Szóval. Nem csinálnak semmit! Az egyik orvos azt mondja ki kell venni az epehólyagot, a másik azt mondta hogy szerinte nem kell mert nem biztos hogy megszűnnek a tüneteim. Rengeteg rovacolt és cholagolt beszedtem már de úgy érzem már ez sem használ. Elegem van! Eldöntöttem hogy ma megcsinálom ezt a kúrát. Más oldalakon olvastam hogy előtte tisztító kúrát kell csinálni egy hétig mert különben műtőasztalon végzi az ember. Hát én nem csináltam :( Mivel most vagyok itthon és most jutott eszembe hogy belevágok, így lemaradtam róla. Remélem nem lesz semmi komolyabb baj! :( Kicsit félek de hát lesz ami lesz. Minden olajos dologtól hányingerem van úgyhogy nem tudom hogy fogom meginni ezt a löttyöt, de majd megírom ha túlélem :)
    Kicsit félek! :(

    VálaszTörlés
  139. Jelentem túléltem!
    Annyit változtattam hogy az utolsó adag keserűsót már nem bírtam meginni.
    Elég nehezemre esett az olajos lötty ivás, de valahogy legyűrtem. A keserűsós adag után meg citromot nyalogattam így egy kicsit elviselhetőbb lett a következő korty lenyelése :) Mindent összevetve kilehet bírni és ami utána távozik az emberből az leírhatatlan. Nekem megérte!
    Egy kérdésem lenne? (többnyire nőkhöz) Aki megcsinálta annak szintén megjött a menzesze is? Rá két napra a menzeszem is megjött és annyira izzad a hónom alja hogy zavar, ráadásul büdös is. Ez a méregtelenítéstől lenne? Na és elkezdett a vesém is fájni :/ Nem tudom hová tenni ezeket a dolgokat. Más is tapasztalt ilyet a kúra után?
    A válaszokat megköszönöm!

    VálaszTörlés
    Válaszok
    1. én is megcsináltam, jóllehet volt egy gyomorműtétem , dehát azt nem írta kizáró oknak, csak az epeműtétet. Minden működött , csak nagyon hányingerem volt, de kő egy gramm se távozott. Viszont, ami utána következett, az szörnyű volt : gyengeség, reszketés , kivörösödés , úgyhogy végül kórházba kerültem , ott az orvos alaposan megszídott a keserűsó miatt , azóta nem csinálom . Az a megkötés viszont, hogy "csak egészségesek " csinálhatják, szerintem tág fogalom, én nagyon egészségesnek éreztem magam a műtétem után....Szóval:csak óvatosan a hozzám hasonló esetekben.

      Törlés
    2. Én pont menzesz alatt csináltam, ha előbb jött meg a menzeszed, mint szokott, az lehet a testedet ért "traumától" nekem pl. azért jött meg már a kúra alatt, mert annyira féltem a kúrától, és a stressz nálam mindig előbbre hozza a menzeszt. A májtisztítás után érdemes vesetisztítást is csinálni, amit veseteákkal is meg tudsz csinálni, Nagyon sok folyadékot kell fogyasztani, az átmossa, kimossa a szervezetet. Napi folyadékbevitel 30kg/1liter. Én is nehezen iszom meg amennyit kell, főleg télen, de erőltetem.
      Kata voltam

      Törlés
  140. Sziasztok! Szeretném kérdezni tőletek, mivel csalánkiütéseim vannak (kb 10napja) és sajnos még ennek sem tárult fel a valódi oka...,(szigorú diéta + antihisztamin gyógyszerek) hogy így el lehet e végezni a sós tisztítókúrát??? Pár napja a székletemmel is problémáim vannak, oly annyira, hogy semmi sem idézi elő, ezelőtt ilyen problémáim nem voltak. Azért gondoltam a tisztító kúrára, hogy méregtelenítsem a szerveimet, mert nem e lehet , hogy emiatt jöttek ki rajtam a csalánkiütések,?? gondolok itt arra , hogy nem tud rendesen méregteleníteni a szerveim,. Valakinek volt már ilyen tapasztalata???? Kérlek írjátok meg véleményeiteket, már bele örülök ezekbe a csalánkiütésekbe, viszketésbe és ráadásul nem is akarnak tágítani, egyszerűen nem múlik el, pedig már mindent kiiktattam az étrendemből, bár sosem voltam semmilyen ételre allergiás. Ez egyik napról a másikra megjelent. Mit gondoltok ez a sós kúra segíthet????? Köszi a segítséget! Üdv : Szandra

    VálaszTörlés
  141. Sziasztok! Szeretném kérdezni tőletek, mivel csalánkiütéseim vannak (kb 10napja) és sajnos még ennek sem tárult fel a valódi oka...,(szigorú diéta + antihisztamin gyógyszerek) hogy így el lehet e végezni a sós tisztítókúrát??? Pár napja a székletemmel is problémáim vannak, oly annyira, hogy semmi sem idézi elő, ezelőtt ilyen problémáim nem voltak. Azért gondoltam a tisztító kúrára, hogy méregtelenítsem a szerveimet, mert nem e lehet , hogy emiatt jöttek ki rajtam a csalánkiütések,?? gondolok itt arra , hogy nem tud rendesen méregteleníteni a szerveim,. Valakinek volt már ilyen tapasztalata???? Kérlek írjátok meg véleményeiteket, már bele örülök ezekbe a csalánkiütésekbe, viszketésbe és ráadásul nem is akarnak tágítani, egyszerűen nem múlik el, pedig már mindent kiiktattam az étrendemből, bár sosem voltam semmilyen ételre allergiás. Ez egyik napról a másikra megjelent. Mit gondoltok ez a sós kúra segíthet????? Köszi a segítséget! Üdv : Szandra

    VálaszTörlés
  142. Tegnapelőtt csináltam először a májméregtelenítő kúrát. November elején kórházba kerültem nagyon rossz májeredményekkel és epehólyaggyulladással. Kétszer próbáltak endoszkópiát, de az epevezetékem nagyon szűk volt, megakadt a műszer. Egy hét megfigyelés, diéta következett és mivel a májeredményeim javultak kiengedtek. Azt mondták, mivel előtte volt vesegyulladásom és antibiotikumot szedtem, attól szöktek fel az értékek a májban. Mindez a múlt héten megismétlődött. Húgyuti gyulladás, antibiotikum s újra szorító érzés a bordámnál, állandó éhségérzet, állandó gyomorfájdalom. Gondoltam, kipróbálom a májméregtelenítő kúrát. E szerint 14,16,18,20 órakor kell inni keserű sós oldatot, ezzel nem is volt semmi baj, igaz, közben én sem mertem vizet inni. Viszont a 22 órás olaj és grapefruit létől, felébredtem éjszaka kettőkor, s olyan hányingerem volt, hogy azt mondtam magamban, vagy kihányom, vagy elrágcsálok egy kis kekszet, ez utóbbit választottam. Utána nem volt semmi baj, visszaaludtam, viszont nem tapasztaltam másnap semmit,mert másnapra már nem volt székletem, ma kezd visszajönni és teljesen sárga. Ettől megijedtem. S ugyanúgy fáj a gyomrom, gyomorszájam, mintha semmit nem csináltam volna. Érdemes mégegyszer próbálkoznom? Köszönöm válaszotokat.

    VálaszTörlés
  143. 18 es 20 vagy 20 es 22- kor kell meginni. En nem tudok 8kor lefekudni aludni, ugyh nekem van h 20kor van az elso adag. En iszok vizet kozben is, az tutira nem okozhat gondot. Es masnap is kell inni, de ez ott van a leirasban. 2ot egyik nap, 2-ot masik nap.

    VálaszTörlés
  144. Azt írja a net, ha erre az oldalra kattintok, akkor lopják az adataimat, vajon kinek fáj ez a májtisztító kúra ennyire?

    VálaszTörlés
  145. Kata vagyok!
    Mindenekelőtt, mielőtt leírnám a történetemet, szeretnék köszönetet mondani, az oldal létrehozójának Kárpáti Ferencnek, mert az oldal megtalálása vezetett engem, ahhoz a megoldáshoz, ami valószínűleg segített rajtam. Az összes hozzászólást is végigolvastam, amik szintén segítséget nyújtottak és némelyiken annyira kellett nevetnem, hogy már potyogtak a könnyeim. Volt egy fiatalember, aki nagyon részletesen leírta a történetét, frappánsan, sziporkázó humorral, aki semmi vizet nem fogyasztott a kúra alatt (sajnos tévesen) viszont mindez segítséget nyújtott nekem.

    VálaszTörlés
  146. Kata vagyok! A történetem:
    2013. nov 1-én tojásos lecsót ettem ebédre, este durva gyomorfájdalmam volt, azonnal le kellett feküdnöm, nem volt erőm állni, de csak féloldalas pózban esett jól, 1-2óráig fájt, kihánytam, utána valamivel jobban lettem ittam egy teát és ettem egy piritóst, hamar elmult, minta sosem lett volna, másnap megjött a menzeszem.
    Egy hónap múlva iszonyatos édesség utáni vágyam volt ezért felvertem 30%-os tejszínt kakót és cukrot adtam hozzá és bezabáltam, éjjel iszonyatos puffadásra és gyomorfájdalomra ébredtem, hányingerem volt, melegem volt és fejfájásom, 10 órán keresztűl tartott, többször hánytam, az összes ételt, amit aznap fogyasztottam.
    Másnap megjött a menzeszem, kezdtem arra gyanakodni, hogy ez valamifél pre-menstruációs gyomorfájdalom lehet, hallottam már, hogy vannak akik hánynak ilyenkor. A neten rá is találtam ilyesmikre, így megnyugodtam, hogy semmi.
    Aztán egy alkalommal elmentem a háziorvosomhoz, más ügyből kifolyólag és megemlítettem neki, hogy elég durva fájdalmaim voltak, agy adott egy beutalót hasi ultrahangra. ott kértem időpontot, de csak 6héttel későbbre tudtak adni.
    Mivel azt ettem, amit akartam, össze-vissza nem volt semmi bajom.
    Karácsony környékén több rosszulétem is volt, hasonló az előzőekhez, sajnos a görcsoldó sem használt, se a szén, mert mindent kihánytam még a vizet is.
    Én még itt sem gyankodtam, mivel a rosszullétek után megint megjött, így megint arra gyanakodtam.
    Szilveszterkor ereszd el a hajam volt, pia kaja dögivel, de sehol a rosszullét.
    Aztán január elején jött egy nagyon durva rosszullét 24órán át tartott a görcs, már a halálért könyörögtem. Ekkor már sárga tojásfehérjeszerűt hánytam, itt kezdett gyanús lenni, hogy az epémmel lehet gond.
    Elkezdtem az interneten böngészni a tüneteket stb. és közben vártam a rohadt ultrahangra.
    Elkezdtem epediétát tartani a rohamok elkerülése érdekében 2hét alatt 10kg-ot fogytam.
    Nagy nehezen eljutottam ultrahangra ahol megállapították, hogy 2cm-es kövem van.
    folyt. köv.

    VálaszTörlés
  147. folyt.köv. Kata vagyok!
    Szóval egyből műtétet javasoltak, pedig megkérdeztem, hogy nince-e más lehetőség, azt mondták, hogy csak két pici luk lesz rajtam és millióan élnek epehólyag nélkül.
    Hát én azért már előtte böngésztem ezt az oldalt is, így csak az keserített el, hogy ezt itt nagy kőnek könyvelik el.
    Viszont írta valaki az epekőzúzást, hát utána jártam, felhívtam a Bajcsy korházat és Bodnár doktorral beszéltem, aki sajnos szabira ment, de ajánlotta a májtáji röntgent.
    Kiderült, hogy nem meszes, így zúzható a kövem. Aznap elmentem a sebészetre is, ahol a sebész, nem túl kedvesen közölte velem, hogy 6-8hét múlva műtét. Mire én azt mondtam, hogy szeretnék még gondolkodni a dolgon. Erre fennhéjázó stílusban közölte velem, hogy nem lehet epekővel élni és csak a műtét van.
    Eléggé kétségbe setem, hiszen eddig bíztam az orvosokban és furcsállottam, hogy a zúzást senki nem említi, illetve a kőoszlató gyógyszereket se.
    Itt említette pár hozzászóló Andreas Moritz: A csodálatos máj- és epehólyag tisztítás c. könyvét, amit azonnal beszereztem. Két este alatt kiolvastam és másnap el is kezdtem a kúrát, amit a következőkben leírok, mert kicsit más, mint az itt leírt.
    Épp olvastam Kárpáti úr hozzászólását arról, hogy ő nem tud este 8-kor ,lefeküdni aludni, a könyv szerint nagyon fontos, hogy legkésőbb este 10-kor és reggel 6-kor vagy télen max. 7-kor felkeljünk, mert a fény hatására olyan vitaminok/ásványok szabadulnak fel a szervezetünkben, amik nagyon fontosak és az elegendő alvás is nagyon fontos, hiszen éjszaka regenerálódnak a szerveink, pl. a máj 23:00-kor, ezt ébrenléti állapotban nem tudja a szervezet kivitelezni.

    VálaszTörlés
  148. Kata vagyok! Folytatom.
    A könyv:
    Andreas Moritz: A Csodálatos máj- és epehólyag tisztítás c. (3000ft) könyvében leírja, a tisztítás pontos menetét.
    A kúrát fogyóholdkor, illetve maximum újholdkor a legjobb elvégezni, a holdciklusnak nyugodtan utánanézhet bárki az interneten, az összes tisztítókúrát fogyóholdkor javasolják és a nők menstruációja is ezekre a napokra esnek.
    A kúrát megelőzően, egy hétig nem szabad húst és tejterméket, azaz állati eredetű ételeket fogyasztani, mert a tisztításkor ez rosszulléthez vezethet.
    6napig frissen facsart almalét (én 100%-ost vettem és sok almát ettem mellé) kell fogyasztani napi 1 litert, ami a gyomorban bekövetkező erjedése által tágítja az epeutat és puhítja, mállasztja a köveket, hogy könnyebben tudjanak távozni a szervezetből.
    Megfázás illetve akut megbetegedésben szenvedők nem csinálhatják, mivel nagyon legyengül a szervezet, de krónikus megbetegedésben szenvedők megcsinálhatják, nincs tilalom cukrosokra nézve, csak nekik a könyvben más leírt módon pl. nem almalé szedése hanem almasav ajánlott...
    Mivel aki krónikus megbetegedésben szenved éppen ez a májtisztítás lehet a kulcs, akár cukor ellen is.
    Ha valaki elkezdi a tisztítókúrát nem szabad abbahagyni, amíg az utolsó kövek nem távoznak, súlyosabb következményei lehetnek, mintha el sem kezdte volna.
    Ez 2-3hetes ciklusokban 6-8, súlyosabb esetben akár 12alkalmat is magába foglalhat. Addig kell folytatni, amig két egymás utáni májtisztítás alkalmával már egyetlen kő sem távozik és ezután fél évente meg kell egyszer ismételni a tisztítást.
    A könyv írója hangsúlyozza, hogy a kúra előtt béltisztítást kell csinálni, amit vagy colon-hidroterápiával kell elvégezni (20 000ft) vagy beöntéssel.
    Én utóbbit választottam, mivel a beöntőkészülék 1800ft.
    Tisztítókúra napján és utána 3napon belül sem árt több beöntést megcsinálni, hogy a tiszta vastagbélen könnyebben kijöjjenek a kövek és ne akadjanak fenn, ott baktériumaikkal, amiket a kövek ezer/millió számra hordoznak.
    6.nap Reggel vízzel készült zabkását ajánl cukor és minden nélkül, legkésőbb 8:00kor elfogyasztva. (én már előző nap se nagyon ettem csak piritóst, mivel féltem a görcsöktől és untam a krumplipüré, pároltrépa kombót) A kásából két falat ment le.
    12:00-kor párolt rízs+párolt zöldség. Én már nem ettem semmit, csak sok ásványvizet ittam.
    14:00-től már tilos enni, inni mást csakis ÁSVÁNYVIZET, azt viszont bármennyit.
    18:00-órakor az első keserű só oldat, ami egy evőkanál (25g) keserüsó feloldva 1,8dl ÁSVÁNY- vagy FORRÁSvízben.
    20:00-kor a második ugyanilyen keserüsó adag.
    Én már 19:00-tól folyamatosan a wc-n ültem, pedig nem volt bennem szinte semmi kaja, mégis barnás színű folyadék jött, pedig már két beöntést is csináltam előtte. Én 22:00-ig szinte folyamatosan jártam a klotyóra és féltem is, hogy a 20perc mozdulatlanságig hogy bírom ki., de sikerült.
    22:00 maximum 5 perc alatt kell meginni 180ml frissen facsart vörös belsejű citrancs levét,plusz húsát+120ml EXTRA SZŰZ olivaolajat, összerázva, ami összerázva egy sárgás színű tökéletes elegyet alkot (én befőttesüvegben ráztam össze)
    Nem mondom, hogy finom, de a keserűsóhoz képest én azt mondanám mennyei manna.

    VálaszTörlés
  149. Kata vagyok! még mindig folytatom:
    Ezután azonnal le kell feküdni, két párnával a fej alatt, én félig ülő helyzetben voltam, hogy a gravitáció is segítsen.
    Ez idő alatt, az embernek a képzelőerejével kell segítenie a köveket, méghozzá el kell képzelni, ahogy szépen vándorolnak kifelé/lefelé.
    Aztán meg kell próbálni elaludni, mert akkor tud a szervezet igazán dolgozni.
    Nem könnyű ebben a testhelyzetben elaludni, de nagy nehezen nekem is sikerült. Ha nem alszunk talán nem is sikerül a tisztítás. Nem tudtam mélyen aludni és többször fölébredtem, voltam kint 2-szer pisilni és f*sni egyszer.
    Reggel 6:00-kor meg kell inni a harmadik keserűsós adagot.
    Vissza kell feküdni az ágyba, aludni, olvasni, továbbra is az éjszakai félig ülő testhelyzetben.
    Reggel 8:00-kor meg kell inni a negyedik és egyben utolsó keserűsós oldatot.
    Én itt már nagyon csalódott voltam, mert pisilt a fenekem, de sehol egy kő.
    Mivel nem aludtam túl jól, most visszafeküdtem aludni, hamar el is aludtam.
    A könyv szerint 10:00-kor már lehet frissen facsart gyümölcslét inni, így 10:00-órára állítottam a vekkert, amikor is egyből a wc-re kellett távoznom és végre megtörtént, a csoda.
    Iszonyatosan büdös zöldes szmötyi landolt a fajanszban és a már interneten látott képeken, a kövecskék, voltak olyan picik, amiket ki sem tudtam venni, gumikesztyűvel a kis befőttesüvegembe és a zöld lé is valószínűleg oldott kövek nyoma lehetett.
    Nekem kábé 20db távozott, amit meg tudtam fogni és kiszedni.
    Ultrahangon egy 2cm-es kövem volt, ami 24órán át tartó görcsöket okozott, nos azt még nem tudom, hogy az is távozott-e szétmállva, vagy az még bent van, de egy újabb májtisztítás után sztem elmegyek ultrahangos vizsgálatra. Azt gondolom, mondanom sem kell, hogy az ultrahangostól, a háziorvosig és a sebészig, akiknél jártam, mindenki műtétet javasolt.
    Nagyon sok oldalon olvastam ezt a módszert, össze-vissza leírva, ami szerintem nagyon veszélyes, több oldalon olvastam, hogy sokan korházba is kerültek.
    Én semmiféle rosszulétet nem éreztem, hacsak nem este egy kicsit fájt s fejem, ami vagy a rengeteg folyadékmennyiség hiányától, amit képtelen voltam pótolni, vagy a kövekből felszabaduló baktériumoktól.

    Csak intelligens és megfontolt embereknek ajánlom a kúrát, akik nagy elhatározással vannak, betegségük legyőzésében.
    A kúra után nem szabad visszatérni a normál étrendre, ki kell választani egy egészségesebb és megfelelőbb étrendet, amivel a szervezetbe a megfelelő vitaminokat és ásványi anyagokat be tudjuk vinni.
    Ami finomított cukor (helyett stevia, vagy nyirfacukor), finomított liszt (helyett teljeskiörlésű liszt) és finomított só (helyett csakis finomítatlan tengesi só), kevés tejterméket tartalmaz és növényi olajból maximum extra szűz olivaolajat nem melegítve és jó minőségű állati zsírokat, le kell csökkenteni a nagy mennyíségű fehérjebevitelt is.
    Nem ajánlott az alkohol, kávé, tea (kivéve gyógy), szénsavas üditők, kifejezetten a light termékek fogyasztása, amik nagyon károsak.
    Nagyjából ennyi.
    A kövek: Feltöltöttem a képeket, képfeltöltés.hu-ra
    Volt amelyik eléggé kemény volt, de volt, amelyik kicsit puhább, de szétnyomni nem könnyű kézi erővel, nekem mindegyik zöld és borsó vagy annál kisebb méretű.

    VálaszTörlés
  150. Kata vagyok!
    Képeim is vannak, de nem engedi belinkelni.

    VálaszTörlés
  151. Szia, megint Kata vagyok!
    Szuper, hogy kiraktad a képeket:)
    Nagyon köszi!

    A továbbiakat csakis erős idegzetűek olvassák, mert gusztustalan részletek következnek:
    Estefelé többször volt székelési ingerem, de nem jött semmi, illetve éreztem, hogy mintha lenne ott valami, de ahhoz, hogy a hátsómból jövő "vízzel" kijöjjön nagy, ahhoz viszont, hogy az ember kinyomja kicsi.
    Gondoltam a holnapra tervezett béltisztító beöntést előbbre hozom mára, el is kezdtem, de kevés víz után nem akart tovább ürülni a beöntő edény, kivettem a végét és láttam, hogy eltömődött...
    Elmentem a wc-re és világosabb színű, 1-2cm-es méretű köveket ürítettem, azt hittem káprázik a szemem.
    Úgy néz ki, mintah ezek lennének azok a bizonyos koleszterin kövek, olyan mintha valami zsíros kis izék lennének besárgulva.
    Sok kicsi pontocska összeállva. undorító, hogy ezek bennem voltak és ki tudja még hány van odabent.
    Holnap világosban lefotózom...
    Holnap elküldöm a képet, de ezt már csak a befőttesüvegben kapom le, mert elviselhetetlen az a szag, amit ezek a kövek árasztanak.

    VálaszTörlés
  152. A beigért kép:
    http://kepfeltoltes.hu/view/140202/P1040285_www.kepfeltoltes.hu_.jpg

    VálaszTörlés
  153. Sziasztok!

    "38 éves hiperaktív (ADHD) férfi vagyok, iszonyat gyors anyagcserével, ezért képtelen vagyok bármennyit is hízni."

    A Thai-box mesterem hosszas unszolásának köszönhetően, tegnap este elvégeztem a tisztító kúrát, azóta sokkal jobban érzem magam! (apró kristályok, zöld golyók, stb...) - Mostantól, napi szinten mérem magam, talán hízni is fogok! :)

    VálaszTörlés
    Válaszok
    1. Valószínüleg pajzsmirigy-túlmüködésed van, simán segíthet ez a kúra, ugyan én is csak egyszer csináltam meg, de a korábbi depresszió kezd alábbhagyni, tervek, ötletek jutnak eszembe a jövőmmel kapcsolatban, idáig inkább szuicid gondolataim voltak és kilátástalanság.
      Állítólag a tiszta máj tudja csak a hitet (bármibe vetett, nem kifejezetten vallási vagy Isteni) befogadni.
      Kezdem egyre többet ismételgetni magamban a mondást:
      "ÉP TESTBEN ÉP LÉLEK"
      Kata voltam:)

      OFF
      Nekem a kúra úgy jött ki, hogy pont menstruáltam, a könyv, amit már korábban említettem, nem kifejezetten tíltja, de nem is ajánlja, hogy a testben végbemenő két méregtelenítés egyszerre történjen, csak a tapasztalataimat szeretném elmondani, nekem semmilyen gondot nem okozott, sőt a kúra előtti héten semmilyen állati fehérjét nem vittem be és elmaradtak a menstruáció előtti és alatti alhasi görcseim, amikhez eddigi életem során volt alkalmam hozzászokni.
      Egyébként egyelőre túlsúlyos, 30-as vagyok, de már nem sokáig:)

      Törlés
    2. Még mindig tart a folyamat, ezért röviden válaszolok. :)))

      A családom fele e.ü.-s, így volt már egy rakat vizsgálat.
      Nekem a sport sokat segített! (napi 2ó)
      Most olyan érzésem van, mint az első fülgyertyázásnál. :)
      Túlsúlyra, kóladió! (hu.wikipedia.org/wiki/Kóladió‎)

      Törlés
    3. Ne haragudj, de én ennél egészségesebb központú táplálkozásra fogok váltani, nem csípem a magas koffeintartalmú szereket, kávét sem fogyasztok, dehidratáló hatása van mindennek, ami koffeines, a víznél pedig semmi sem fontosabb.

      Törlés
  154. Sziasztok! Nekem már 3 éve kivették az epehólyagom, mert ez az orvosi rutin, de most nem ez a lényeg. Hanem két éve visszatérő csalánkiütéseim meg egyebek vannak, pedig szinte minden eredményem negativ. Most viszont érzékeny a májam környéke és most olvastam, hogy az epevezetékben kialakuló kövek is simán csinálhatnak ilyen zűröket. Megcsinálnám a tisztítást de egy belgyógy-természetgyógy. azt mondta, műtét után ez már túl nagy megterhelés, ezt a módszert egy életre felejtsem el. Tudtok esetleg orvost, akit még meg lehet kérdezni erről, vagy van valakinek tapasztalata hasonló helyzetben? (azóta azért kaptam én már olyan hashajtásokat orvosi kontroll mellett, keserűsóval....) Köszi!

    VálaszTörlés
    Válaszok
    1. Mivel a kövek kilökéséhez, kell az epehólyag összehúzódása és ezáltal az epefolyadék síkosítóként, szerintem epehólyag nélkül ezt a dolgot már nem lehet megoldani így. Viszont javasolnék neked, májteát és kőtörőfüvet, amik elintézhetik a köveidet és ki is tisztulhat a májad. Ezen felül javasolnám neked a szervezet belső működésének mélyebb ismeretét, hogy ne kelljen ilyen dolgot kérdezgetned és orvosokra bíznod. Azért érdemes lenne elolvasni Andreas Moricz: A csodálatos máj- és epehólyag tisztítás c. könyvét (3200ft)

      Kata voltam!

      Törlés
    2. Sziasztok, megint Kata vagyok!

      Eltelt a 3hét és újra megcsináltam a májtisztítást és megint kijött egy csomó zöld kő, ezek nagyon picik és egy kis zöld trutyi, ami úgy néz ki, mint a spenótfőzelék és a nagyobbacska (kb. 8mm-es) fehéres kövek, megint várattak a kúra utáni, utáni reggelre és még délutánra is. Ismét sokkal jobban vagyok, alig várom, hogy túl legyek a kb. 8kezelésen és végre meggyógyulhasson a májam.
      A kúra óta nem kell néznem mit eszek, paradicsom, hagyma, uborka, káposzta, amiket eddig nem bírtam, igaz kisebb adagokat eszek, de így már fogytam is nem is keveset.
      Imába foglalom Andreas Moricz és ennek az oldalnak a létrehozójának a nevét, mert nagyon hálás vagyok nekik.
      Akinek még van epéje, olvassa el a fent említett könyvet és tegyen valamit az egészsége érdekében, mielőtt hentesek kése alá feküdne, mindenféle ellenkezés nélkül!

      Törlés
  155. Szuper. Egyébként megjegyezném, hogy akinek veseköve van, az igyon sört. "Csehországban ha vesekő betegségben szenved, sörét a társadalombiztosítás fizeti."

    VálaszTörlés
  156. Akinek nincs epéje, annak is kialakulhat, csak nem a hólyagban, hanem a vezetékben. Inkább a máriatövismag olaj.

    VálaszTörlés
  157. Sziasztok!
    Én is sok oldalt végigböngésztem, és elolvastam a hozzászólásokat is. Egyszer már megcsináltam a kúrát, pár hónapja. Nekem akkor semmi bajom nem volt, minden rendben ment, és másnap rengeteg vörös színű kicsi kő távozott belőlem. Mivel 9 éve vegetáriánus vagyok, és hébe-hóba csak halat szoktam enni, a tejtermékeket pedig minimalizáltam, valamint lassan áttérőben vagyok a nyers vegán étkezésre, ezért szerintem nem is viselt annyira meg ez a kúra. :-)
    Ma csinálom másodszor, és mostantól kezdve még egy pár alkalommal mindenképpen végig fogom csinálni. Az ajánlott könyvet is megszereztem azóta. Majd beszámolok a fejleményekről.

    VálaszTörlés